7.9.2010

Rantasipi

Seuraavat kuvat on kuvattu heinäkuun alkupuolella, kun tein retken Pihlajasaareen Helsingissä.
Laadullisesti nämä kuvat eivät kauhean hyvät ole, kun minulla ei ollut tilanteeseen sopivaa objektiivia kiinni ja jouduin ottamaan kuvat suhteellisen kaukaa. Näitä kuvia on varsin reilusti rajattu.

Varsinkaan ensimmäinen kuva ei ole kovinkaan kehuttava, se on pehmeä. Päätin kuitenkin laittaa nämä rantasipi kuvat esiin, koska ne ovat ensimmäiset kuvani ko. linnusta. Kuvia oli kyllä muitakin, mutta ne jäivät aika pieniksi. Hauska seurattava tuo rantasipi oli joka tapauksessa :)

4 kommenttia:

 1. Kiva pikkuinen rannoilla elelijä on rantasipi. Niitä on täällä päin runsaasti. Veneellä sipiä pääsee aika lähellekin kuvaamaan, kun istuskelevat kivillä. Tekevät pesän maahan varvikkoon piiloon, joten varuillaan saa olla rannoilla kulkiessa. Huomasin tämän toissa kesänä käydessäni eräässä saaressa. Olin vähällä kävellä rantasipin pesän päälle, onneksi huomasin ajoissa. Sittemmin en ole pesintäaikaan mennyt tuohon saareen.

  VastaaPoista
 2. Tosiaan, Irma, mukava on rantasipi ja kiva on sen puuhailua seurailla :)
  Täällä minun asuinseudulla en näitä ole juurikaan nähnyt, ainakaan tietoisesti, mutta tuolla, missä nämäkin kuvat otin, näitä on kyllä.
  Huomasin myös, että rannalta käsin saa aika varovaisesti näitä lähestyä. Jos liian huolettomasti lähestyy ja "kuivia oksia rasauttelee" lähtee lintu herkästi etäämmäksi. Siksi vene olisi epäilemättä hyvä näiden ja muidenkin lintujen havainnointiin ja kuvaamiseen.

  VastaaPoista
 3. Ei tuo eka kuvakaan huono ole ainakaan maallikon silmään. Nuo tummat kaislat kuvioivat kiveä hauskasti. Rantasipisi taisi huomata olevansa kuvauksen kohteena, katselee sivusilmällä kuvaajaa.
  Näitä tipejä elelee kesäisin mökkijärvellämme. Kesän alussa oikein odottaa niiden kimeitä vihellyksiä, myöhemmin jo harmittaa niiden jättämät kakkajäljet laiturilla. Lintu tuo mieleen hornetin. Pyrstö näyttää puuttuvan kokonaan, mutta lentotaitoa on.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Delilah! :)

  Ei se eka kuva kauhean huonolta näytäkään, jos sitä ei katso isona. Noin pienemmässä muodossa ei se kuvan pehmeyskään niin pahasti tule esiin.

  Ja todellakin, rantasipi taisi kuvaajaa tarkkailla sivusilmällään kokoajan. Sen verran varovainen lintu on hän :)

  Tuolla rantasipillä on sille leimallinen, silmiin pistävä, lentotyyli. Lentotaitoa on kyllä, pyrstön vaatimattomuudesta huolimatta :D

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!