17.9.2010

Rupikonna





Kohtaaminen heinäkuun lopun yönä, matkalla "asioille". Ei kummempaa raportoitavaa tällä erää...

6 kommenttia:

  1. Ai, miten ihana tyyppi !! Nuo konnat ovat hauskoja, kun ne lyllertävät jotenkin niin kömpelösti eteenpäin. Harmi, että niitä vain näkee niin harvoin. Tai sitten etsin vääristä paikoista. Tuo, jonka sait kiinni, onkin aika iso vonkale.

    VastaaPoista
  2. Juu, Justiina, hauska tyyppi oli tuo konna :)
    Rupikonnilla on lyhyemmät takajalat kuin sammakolla, koska rupikonnat liikkuu yleensä kävellen. Sen liikkumista voi todellakin kuvata kömpelöksi lyllerrykseksi.

    Harvoin näitä näkee. Ei minullakaan ole mitään vakipaikkaa näiden näkemiseen. Tuurilla tämänkin yksilön bongasin.

    VastaaPoista
  3. Mitähän rupikonna miettii kämmenelläsi? Onko se kauhusta kangistunut (ei kyllä näytä siltä), vai tuntuuko lämmin alusta mukavalta? Hauskan näköinen pikku veijari ruskeine silmineen. Ovatko rupikonnat yleensäkin pieni? Ei tuo yksilö minusta kovin suurelta näytä? Aika jökäleet nuo takajalat!

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommentista Delilah! :)

    Rupikonna on siskon miehen kädellä, tarvitsin näet hiukan avustajaa, kun olin itse kameran takana. :)
    Rupikonna oli kyllä yllättävän rauhallinen, ei sillä tuntunut olevan mihinkään kiire, eikä se pelästyneeltä vaikuttanut. Ei rupikonna mikään kauhean iso ole, mutta on se selvästi isompi kuin tavallinen sammakko.

    VastaaPoista
  5. kyseessä siis yökuva ja siksi (tietysti) salamalla? ei mielestäni pilaa kohdetta mitenkään, vaikka voimakkaista varjoista olisi tietysti kiva päästä eroon. maassa, mustanpuhuvalla alustalla varjoa ei varmaan edes olisi huomannut.

    VastaaPoista
  6. Kyllä, Tikka, yö kuva on. Kuvat on otettu heinäkuun loppupuolella klo 23 aikoihin. Koitin kuvata myös ilman salamaa, mutta se oli jokseenkin toivotonta. Valotusajoista tuli todella pitkiä, ei pystynyt pitämään käsivaralla paikoillaan. Salamaa on siis käytetty. Minulla on muutama kuva, missä konna etenee varvikossa, niissä ei varjot ole kovinkaan häiritseviä, muistaakseni.

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!