15.4.2010

Telkän lähtö

Näin syntymäpäivän viime minuuttien kunniaksi julkaisen oheisen kuvasarjan, joka on eräs ensimäisistä, jonka olen ottanut itselleni synttärilahjaksi ostamallani Sigma 70-200 mm f/2.8 APO DG HSM II -objektiivilla. Ko. objektiivihan tuli hiukan etuajassa :), eli kuva sarja on noin 2 viikon takaa. Haaveena on ollut päästä kuvaamaan vedestä lähtevän linnun lähtökiihdytystä niin, että saisi myös "räpylän iskemät" veden pinnasta mukaan kuvaan. Varsinain kuvaustavoite on kyllä ollut ennemminkin sivusta kuvattu kuvasarja, mutta en laita tätäkään - eräältä sillalta yläviistosta kuvaamaani - pahakseni, kun se tilanne sattumoisin eteen tuli. Kuvissa on polttovälinä 200 mm ja aukko on f/4 suljinnopeudet vaihteli välillä 1/3200 sek. - 1/2000 sek. Kuvia on hiukan rajattu kuvan käsittelyssä ja osan kuvista olen vaihtanut "pysty kuviksi".
Läks, kun telkkä pöntöstä...ei kun vedestä :)

6 kommenttia:

 1. Onnea Synttäreille!

  Ihan hyvin on onnistunut, vaikka tuo sivulta, aavistus etuviistosta olisi ehkä se täydellisin kuvakulma tuollaiseen kuvaan.

  VastaaPoista
 2. Kiitos JP! :)

  Tuo kuvailemasi tapa linuun lähtökiihdytyksen tallentamiseen oli tosiaan se ihentaalisin omasta mielestänikin. Täytyy toivoa, että sellainen tilanne vielä joskus sattuu kohdille, ja että sen saisi jopa kuvattua.

  VastaaPoista
 3. Hyvää synttäriä vähä jälkikäteen toiselle pässinpäälle! :)

  Ja mahtavan näkönen kuvasarja tämäkin, vaikkei tosiaan ihan ihanteellisin :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Mou Rire! :)

  PS. Olin muuten eilen siinä sinun työmaasi (jos vielä olet samoissa töissä) kulmilla liikkeellä :D

  VastaaPoista
 5. Jape,

  No perhana :D olen juu edelleen samassa paikassa töissä :P

  VastaaPoista
 6. Mou,

  Heh heh hee - olishan tuota voinut vaikka siinä kahvilla piipahtaa. Paluu matkalla pysähdyin seudulla kyllä, siinä "keitaalla"...

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!