Kaukaa kuvattu ja rajattu rajusti suoraan blogikokoon ilman "pienentämistä". Ei siis mitenkään laadukkaat kuvat. Kun se yhdistetään vielä siihen, että minulla ei ole oikein aavistustakaan mistä linnusta voisi olla kyse, niin ei voi muuta sanoa kuin, että hyvin menee :)
Tuskin mikään harvinaisuus kuitenkaan on kyseessä, voisiko kenties olla kyseessä jokin kerttu -laji (lehtokerttu esim.)? Olisiko jollain parempaa tietoa?
Tuskin mikään harvinaisuus kuitenkaan on kyseessä, voisiko kenties olla kyseessä jokin kerttu -laji (lehtokerttu esim.)? Olisiko jollain parempaa tietoa?
Oliko linnulla valkea yläperä? Jos oli niin kyseessä saattoi olla naaras kivitasku.
VastaaPoistaEn muista oliko valkea yläperä. Kuva on otettu aika kaukaa, enkä nähnyt lintua lennossa, mutta nyt kun katson kivitaskun kohdalta lintukirjasta, niin todentotta, voisi hyvinkin olla naaras kivitasku. Hyvä ehdotus, Suloensio. :)
VastaaPoistaminäkin epäilin kivitaskua, mutta niistäkin on niin monenlaisia kuvia tarjolla. ehkä kyseessä on tosiaan (nuori?) naaras. kuvasin muuten itsekin tuollaisen hyvin samannäköisen lintusen äsken - pitääkin postata se.
VastaaPoistaOK - on se sitten kivitasku, jos siitä on ainakin kaksi mielipidettä (ja oma katsomiseni lintukirjasta lisäksi), että näin olisi :)
VastaaPoistaTänään fillariretkellä sain kuvattua jonkin pääskyn, en tiedä vielä minkä (ehkä haara), mutta tuli hiukan suttuisia kuvia, kun oli niin vähän valoa ja en älynnyt nostaa herkkyyttä kamerasta. Suljinnopeudet jäi aika hitaiksi. Jos nyt jokin kuva olisi vähän parempi, niin voisin poistata. Olin kutenkin aika innoissani kun sain tuon pääskyn kuvaan... No se oli tosin rauhallisesti paikoillaan, eikä edes lennossa :)
jaaha, nyt sitten selvisikin mainion lintukirjan lintuopas. euroopan ja välimeren alueen linnut (otava) avulla, miksi kivitaskut voivat olla niin erinäköisiä. niistä nimittäin löytyy kaksi alalajia, joista pulleamman, luoteis-afrikkalaisen seebohmi-lajikkeen vähän aikaa sitten postasin blogiini. jape on sitten kuvannut sen toisen lajikkeen - kuten minäkin vähän aikaa sitten.
VastaaPoistaMinulla muuten on juuri tuo Otavan lintukirja, jonka avulla olen havaintoja tunnistanut.
VastaaPoistaHyvä kirja!
suloensiokin siis harrastelee lintuja? ei mikään huono harrastus.. :) selailin edellä mainittua lintukirjaa mökillä viime viikonvaihteessa ahneesti. piti oikein kirjata ylös muutamia tuntomerkkejä samantapaisten lintujen erottamiseksi, kun ne siinä niin hyvin annettiin. esim kuusi-, hömö- ja viitatiaiset kun näyttävät lähes täysin samoilta - taisi japekin jonkin niistä aiemmin talvella postata.
VastaaPoistatikka: "niistä nimittäin löytyy kaksi alalajia, joista pulleamman, luoteis-afrikkalaisen seebohmi-lajikkeen vähän aikaa sitten postasin blogiini."
VastaaPoistaAivan, se sinun postaamasi lintu (ja kuvat) on kyllä hienommat kuin nämä :)
tikka: "kuusi-, hömö- ja viitatiaiset kun näyttävät lähes täysin samoilta - taisi japekin jonkin niistä aiemmin talvella postata."
Talvella kuvasin paljoin kuusitiaisia ja niistä havainnoista olin lähes varma, mutta nyt kesämmällä kuvaamani ja postaamani "kuusitiainen" joka istui siinä katajassa, niin myöhemmin tulin siihen tulokseen, että voi olla ihan hyvin viita- tai hömötiainenkin, mutta en pysytynyt tunnistamaan varmuudella, kun kuvakulma oli hankala...