6.5.2009

Kimalainen


Oheinen kuva on kuvattu puolitoista viikkoa sitten. Ensimmäinen tänä keväänä näkemäni kimalainen. Tämä ei tosin ole läheskään yhtä hyvä kuva, kuin tämä viime elokuussa kuvaamani kimalaiskuva (vaikka tekstissä erheellisesti puhun mehiläisestä). Varsinkin tuo keskimmäinen noista viime elokuun kuvista on ehkä parhaimpia ottamistani kuvista, toistaiseksi. Nuo elokuun kuvat on kuvattu kittilinssillä, jonka zoomi yltää vain 70 mm:n. Nyt nämä kuvat on kuvattu Tamronilla ja 250 mm maksimizoomilla. Siinä se virhe tapahtuikin, kun pidin zoomia maksimilla ja tungin liian lähelle objektiivin kanssa, niin tarkennus ei toiminut kunnolla. Jäi tämä tuore kuva hiukan epäteräväksi ja väärin tarkentuneeksi.

6 kommenttia:

 1. Waude, katsoin ne elokuun kuvat, niistä olis kanssa ihan tauluksi suurennettavaksi asti! Kimalainen on symppis pörriäinen jotenkin :)

  VastaaPoista
 2. Juu, varsinkin ne elokuu kuvat ja se keksimmäinen erityisesti, voisi olla kiva isona tauluna. Täytyykin tsekata josko siitä oikeasti saisi sellaisen.

  Kimalaiset on tosiaan kivoja seurattavia, kun ne pörräilee ympäriinsä :)

  VastaaPoista
 3. Tuolla Dc-forumilla on juuri keskusteltu Canonin halvan 70-300mm zoomin tarkkuudesta, ja siellä on esillä kuvat aukoilla f11 ja f5,6 300mm.
  Ero on melkoinen.

  Nämä kaikki budjettiluokan pitkät zoomit tuppaa olemaan siellä viimeisillä milleillä täydellä aukolla melkoisen pehmeitä. HImmentämällä aukolle f8, jos valo sallii, parannetaan paljon.

  Kimalainen on hyvä, pitäisikin itse myös kokeilla, miten onnistuisi.
  Myös noita lähilinssejä voisi testata, varmaan melkoisia suorien linjojen vääntelijöitä, mutta lähikuvassa luulisi toimivan.

  VastaaPoista
 4. jp: "Nämä kaikki budjettiluokan pitkät zoomit tuppaa olemaan siellä viimeisillä milleillä täydellä aukolla melkoisen pehmeitä. HImmentämällä aukolle f8, jos valo sallii, parannetaan paljon."

  Näin olen itsekin kuullut. Tässä kuvasa aukko on maksimilla (f/6.3) ja suljinnopeust tällä akolla ja ISO 100 herkkyydellä oli vain 1/60 sek. joka on 250 mm zoomi pituudella siinä ja siinä liike-epäterävyyden kannalta. Mutta olisihan sen aukon voinut pienentää, jos olisi tajunnut, f/8:aan ja nostaa herkkyyden ISO 200:n.
  Toinen merkittävä ongelma oli varmaan juuri se, että zoomi oli maksimilla ja en muistanut 45 cm:n minimitarkennuetäisyyttä tuolla objektiivilla vaan sohin sillä lähempänä kuin 45 cm, muistaakseni.

  VastaaPoista
 5. jape voisi vaikka teettää oman maisematapetin kimalaisistaan. :)

  minusta tämä uusi postaus on jollain tapaa hellyttävämpi kuin se aiempi, vaikka aiempi toki japen parhaimmistoa onkin. tässä uudessa kimalainen on jotenkin pontevan näköinen, luonteikas ja persoonallinen. tausta on toki myös kaunis ja kokonaisuus muutenkin hallittu. hyvin tehty jälleen, jape!

  VastaaPoista
 6. tikka: "jape voisi vaikka teettää oman maisematapetin kimalaisistaan. :)"

  No miksi ei. Kivoja kuviahan nämä usein on :)

  tikka: "tässä uudessa kimalainen on jotenkin pontevan näköinen, luonteikas ja persoonallinen."

  Aivan kuin minä ;)

  tikka: "tausta on toki myös kaunis ja kokonaisuus muutenkin hallittu. hyvin tehty jälleen, jape!"

  Tämä oli valitettavasti oikeastaan ainut onnistunut kuva tästä viimeisimmästä kimalaissessiosta, kun toisaan täpinöissäni sohasin sen objektiivini kanssa liian lähellä. Mutta hyvä, että edes yksi onnistui kohtuullisesti.

  Tänään oli kaunis päivä ja ajattelin käydä kuvaamassa teemapostauksen taas väliin jäänen kuvan tuosta linna ja laituri teemasta. Olin kllä menssa vappuaattona kuvaamaan sitä, jotta olisin saanut sen viime kuun pulelle, mutta laituri oli täynnä nuorisoa tuolloin vappuaattona, joten jätin sitten kuvauksen tuolloin väliin. No oli sielä tänäänkin joku paitattelemassa päivää, mutta kuvasin silti sitten. Kävellessäni kohden kuvaupaikkaa tuli nuorehko (arvioni) västäräkki melkein jalkoihin, eikä tuntunut juuri pelkäävän. Sillä oli mato suussa, mutta en ehtinyt ottaa kuvaa ennekuin se jo aailiinsa nielaisi. Västäräkistä, josta minulla ei aiempia kuvia ollutkaan, sain toivon mukaan useamman kuvan. En ole tarkistanut saalista vielä...

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!