3.5.2009

Mustarastas




Eivät kauhean hyvin onnistuneet nämä kuvat, mutta ajattelin ne kuitenkin postata, kun mustarastas ei ihan tavallisin "tuttavuuksiin" kuulu. Kaksi ekaa kuvaa on kuvattu sisältä lasin läpi. Alempi kuva on kuvattu kyllä ulkona, mutta mustarastas oli aika kaukana ja kökötti varjossa. Alempaa kuvaa täytyi rajata aika rajusti siis.

Arka lintu tuo mustarastas. Se lähti kovin herkästi karkuun jos sitä koitti ulkona lähestyä. Lintu kylläkin viihtyi melkein koko päivän pihapiirissä, mutta lähelle sitä ei päässyt. Ollapa pitempi zoomi käytettävissä...

8 kommenttia:

  1. Täällä yksi ehdokasHinta Sonyyn sopivana verkkokaupassa 705,9 euroa.

    Ymmärtääkseni kohtuullinen linssi.


    Kuvat mustarastaasta on ihan kivoja, kun ottaa huomioon etäisyyden.

    Isoveli on tämmöinenhinta suurinpiirtein sama.

    Menee vain jo aika pitkäksi croppikamerassa, joten vaatii varmaan jalustan joka kuvaan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkeistä ja linkeista jp. Osaatko sanoa mistä verkkokaupoista noita mahdollisesti löytyy? Tuo 120 - 400 vaikuttaa kiinnostavalta. Siis löytyykö jostain verkkoaupasta "hyllystä ja Sonylle sopivana?

    VastaaPoista
  3. Verkkokauppa.comCyberphotoTuossa äkkiä ettittynä, katteles myös Ebay UK:sta jos löytyy käytettynä.

    VastaaPoista
  4. OK, kiitos taas noista linkeistä jp. noissa molemmissa näyttää ko. objektiivi olevan tilaustavara, eli ei ole suoraan hyllyssä, mutta kenties ei vie kauaa tilaamallakaan. Sigman objektiiveja on kait aika hyvin saatavilla. Tuo Sigman 120-400 vaikuttaa kyllä kiinnostavalta.

    Tätyy koittaa vielä katsoa tuolta eBaysta...

    VastaaPoista
  5. hyviä harjoituksia syväterävyydessä! minulla ei jostain syystä useinkaan tule noin tiukkaa bokehia, ilmeisesti p-asento arpoo aukon, ajan ja herkkyyden melko "loivasti".

    onko jp itse aikeissa hankkia uutta kesälinssiä? :) jos vaikka lähtisit meidän kanssa kilpasille lintukuvauksessa? huomasin että olit päivitellyt blogiasi ja täytyy myöntää että vähän kateellinen nyt olen.. minäkään en ollut koskaan nähnyt sitä kummajaista jonka lammessa kuvasit.

    viimeaikainen hiljaisuuteni (myös chatin puolella) muuten johtuu koneeni hajoamisesta. vähän kylmäsi kun en ole koko vuonna ottanut backupeja ja sitten kone levisi.. :o mutta onneksi teknisesti lahjakkaampi parempi puoliskoni sai seivattua kuvani ja muut tiedostoni. nyt kuitenkin surffaan safe modessa ja mitään ei uskalla tallettaa vain koneelle - kohta voi rakkine inahtaa viimeisen kerran.

    VastaaPoista
  6. tikka: "hyviä harjoituksia syväterävyydessä! minulla ei jostain syystä useinkaan tule noin tiukkaa bokehia"

    Syvyys terävyys alue on aika kapea vaaktason "viiru" noissa kahdessa ylimmässä. Ilmeisesti se vaikutta siihen että ne on kuvattu ikkunalasin läpi. Bokehista ei myskään tule ihan niin pehmeä, vaan hieman suttuinen. Kaikki on kuvattu A-moodissa, eli aukkoprioriteetillä, maksimiaukolla (f/6.3) ja maksimi zoomilla, myös alin kuva. Alimmassa kuvaassa ei ole noin suttuinen bokeh, kun se on kuvattu ulkona. Toisaalta siinä ei juuri bokeh edes näy kun sitä alinta kuvaa on pitänyt niin rajusti rajata.

    tikka: "onko jp itse aikeissa hankkia uutta kesälinssiä? :) "

    Minä olen tosi kiinnostuntu tuosta Sigman linssistä jonka jp postasi, eli tuosta Sigma APO 120-400 f4.5-5.6. Onhan se kyllä hintava, mutta reilusti halvempi kuin Sony 70-400 G -linssi, josta olen haaveillut myös. No täytyy nyt pohtia vielä arvaako tuota linssiä hommata, kun on muitakin menoeriä tiedossa, mm. eräs matka ja muutama konsertti reissu, joihin menee rahaa...

    tikka: "viimeaikainen hiljaisuuteni (myös chatin puolella) muuten johtuu koneeni hajoamisesta. "

    Ihmettelinkin jo hiukan, että missä luuraat, kun sinua ei näy. Ajattelin, että os olet jossain matkalla vaikka.
    Tuota koneen hajoamista on näemmä liikeellä...
    Hyvä kuitenkin että kuvasi saatiin pelastettua. Nämä nykykannettavat ei paljoa kestä. Tuohon omaan kannettavaani vaihdettiin huollossa koko emolevy...

    Kyllä tuo varmuuskopionti kannattaa. Itse koitan muistaa kerran viikossa ottaa backupin valokuvista ja myös muista tärkeistä tiedostoista.

    VastaaPoista
  7. Minulla on tuossa pöytäkoneen näytön takana USB-kovalevy, ja softa nimeltä Memeo. Se ylläpitää backuppia reaaliajassa koko ajan. Hidastaa hiukan koneen käynnistymistä, muuten ei huomaa.

    Minua harmittaa siinä omassa valkovuokkokuvassa, ettei molemmat kukat ole teräviä, mutta ei vain riitä syvyysterävyys noin läheltä kuvatessa.

    Aukolla f4.0 metrin etäisyydeltä minun 50mm linssillä kamerallani terävä alue on 5cm.
    Aukolla f8 se on 9cm.

    Itse tekisi mieli vaikka mitä, mutta täytyy tunnustaa etten nyt ole niistä mitään hankkimassa.

    Haluaisin Sigman 70-200 f2.8, Zuikon 70-300 f4.0-5.6, sigman 24mm f1.8 ja Zuikon 14-54 f2.8-3,5.

    Tuossa noin 2200 euron toiveet...
    Sitten voisin myydä nämä nykyiset, niistä saisi noin 250 euroa, manuaalilasit mukaanlukien ehkä 300 euroa....

    tuota Japen haavailemaa Sigmaa saisi Jenkeistä myös Olyyn, hintaa en tiedä.

    jostain syystä euroopan four/thirts-lista ei sitä tunne, jenkkilän tuntee.

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!