16.3.2011

Tikkaa pukkaa

Olen havainnut, että tikat ovat yleensä arkoja, eivätkä helposti antaudu kuvattavaksi. Niin kävi jälleen kerran, kun tämän oheisten kuvien käpytikan näin mökin lintulaudalla ja sen välittömässä läheisyydessä. En ajatellutkaan yrittäväni päästä ulos sitä kuvaamaan, koska vain hetkeä aikaisemmin tämä samainen tikka oli lennähtänyt nopeasti pois etäämmälle puuhun, ilmeisesti havaittuaan liikettä mökin sisällä tai kuullessan jonkin äänen sisältä. Siksipä turvauduin taas siihen tuttuun tapaan, eli ikkunan läpi kuvaamiseen. Tämän takia(kin) kuvien laatu ei ole kovinkaan hyvä. Erityisesti taustasta tuli joteinkin rauhaton, ilmeisesti ikkunalasin aiheuttamien vääristymien takia...

Eipä silti, tikkoja on aina kiva nähdä ja kuvaustakin voi yrittää, ainakin salaa... :)
Tulokset vain vaihtelee, mutta ei anneta sen häiritä :D2 kommenttia:

  1. Hieno lintulauta tikallasi ja oikeaoppisesti rakennettu. Eivät pääse tipit tahrimaan ruokaansa. Kolmas kuva, missä tikka katsoo kuvaajaan, on suosikkini ehkä siksi, että siinä lintu on kiinnostunut katsojasta. Koivunrungon jäkälä ja värit tulevat kuvissa tarkasti esiin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi Delilah! :)

    Lauta tosiaan toimii oikein, kunhan vain muistaa pitää siinä riittävästi ruokaa. Kerran nimittäin kävi niin, että oli unohtunut täyttää lauta ajoissa ja kun laudan katto nostettin pois siementan laittoa varten, niin muutama pikkulintu oli sisällä tarkistamassa, että missä se ruoka oikein on :)

    Notkea pikkulintu pääsee siis tuosta syöntiaukosta sisään, jos ei laudan haltija muista täyttää lisää ruokaa sinne ajoissa.

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!