12.3.2011

Haastava kuva-arvoitus

Pistetään tähän väliin tällainen todella vaikea kuva-arvoitus. Nmä sopivat siihen tarkoitukseen hyvin kun tulin ottaneeksi ihan vahingossa tällaisia "taidekuvia".

Eli mitä kuvassa luuraa? Jotta raati ei tarjoaisi toistuvasti neuvostoliittolaista sukellusvenettä Ruotsin edustalla, niin helpotan arvoitusta sen verran toteamalla, että se se ei ole... ehkä :)

Toivottavasti mielikuvitus laukkaa itse kullakin... :D

12 kommenttia:

 1. Näyttää joltain linnulta, joka on nousemassa sukelluksista. Olisko niin helppo kuin ihan pullasorsa ? Ei kai hylkeellä noin pitkää 'nokkaa' ole...?

  Kysyin vielä 'asiantuntijalta' ja vastaus oli merimetso.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Justiina hyvästä arvauksesta :)

  Annetaan vielä muille mahdollisuus ilmaista oma arvauksensa, eli odotellaan jos saataisiin vielä muutama veikkaus lisää...

  VastaaPoista
 3. minun täytyy jäävätä nyt itseni; taisin olla paikalla kuvanottohetkellä, ainakin näyttää kovin tutulta. :) aurinko toimii hienosti näissä kuvissa!

  VastaaPoista
 4. No, kyllähän sinä, Tikka, paikalla olit :)

  Voit toki jäävätä itsesi, tai sitten voit antaa mielikuvituksesi laukata ja antaa siltä pohjalta näkemyksesi ;)

  Aurinko tosiaan toimi näissä kuvissa hienosti ja omasta mielestä nämä, tai ainakin toinen olisivat hyvinkin ns. "taulukamaa". Vesi muodostaa näissä kuvissa jänniä kuvioita ja muotoja. Harmi, kun ylemmässä kuvassa pisarat ei ole ihan tarkentuneet oikein... Tai voi olla, että suljin nopeus ei ole ollut tilanteeseen nähden riittävän nopea. Tilannehan tuossa oli aika nopea, eikä tuo minun sillä hetkellä käytössä ollut objektiivi ole tunnettu nopeasta tarkennuksesta eikä tarkennuksen pitokyvystä kohdetta seurattaessa...

  VastaaPoista
 5. Kyllä se sukellusvene on, mutta ei ole venäläinen vaan se on merkkiä Mergus merganserMallia tavataan sekä Euroopassa että Pohjois-Amerikassa, jossa alatyyppi Mergus merganser americanus.
  Kuvassa näkyy selvästi kyseiseen alustyyppiin kuuluva koukkupäinen vaakatasoinen stetoskooppi-periskooppi joka myös toimii tarttuma-aseena kaikkia erilaisia mahdollisesti vastaantulevia kala-merkkisiä vihollisaluksia vastaan. Erittäin tehokas ase.
  Tämä on erittäin menestyksekäs sukellusalusmalli ja ruotsalaisilla on ollut joita ruotsalaiset eivät ole saaneet kiinni puoliksikaan siinä määrin kuin venäläisiä metalliklönttialuksia.
  Menikö oikein?
  :D

  VastaaPoista
 6. Kyllä, Uuvana, "meriselityksesi" on lähes täydellinen, eli oikein on :)

  Ei mainio kuvailusi mitään lisäystä kaipaisi, mutta jätetän vielä jollekin, mahdollisesti kiinnostuneelle ja luovuuspuuskaiselle, mahdollisuus, siksi tämän hetken status "lähes täydellinen" :)

  VastaaPoista
 7. "Kas mikä kummitus tuolla haa?" Mikki aivan säikähtää... Yläkuvassa voisi olla.... ei, ei sittenkään. No, alakuvassa ehkä Piisami? Saukko? Oikeasti ei aavistustakaan!

  VastaaPoista
 8. Ihan hyviä arvauksia/näkemyksiä Delilah :)

  Voidaan ajatella, että kuvat esittävät ikään kuin abstraktia taidetta. Abstraktin taiteen tulkinta jää aina katsojalle: On yhtä monta tulkintaa, kuin katsojaa ja kaikki omalla tavallaan oikeassa. Kukin näkee ja tulkitsee kuvaa omalla tavallaan... :D

  VastaaPoista
 9. elefantin nielaissut merikärmes? musta sydvesti? (tästä helppo muistaa ruotsin ilmansuunta 'lounas', sydväst)

  VastaaPoista
 10. Ehdottomasti taulukamaa, Jape! Mahtavat kuvat! :)

  Ja olisiko saukko tai jopa eksoottisesti majava kyseessä vai onko majavia edes Suomessa :D

  VastaaPoista
 11. Mainiota arvauksia ja näkemyksiä Tikka :)

  Ja nytpä sain oivan lisäyksen suosikkikieleni, Ruotsin, taitoihini. Ennestään osaan sanat ö ja å :)

  Piti oikein googlata tuo "sydvesti" ja tuli sitäkin kautta opittua jälleen uutta. En tiennyt että se on sellainen kalastajanlakki... :)

  VastaaPoista
 12. Kiitos Mou Rire! :)
  Näistä olisi tosiaan tauluksi, itse tykkään kyllä. Kenties täytyy teettää valokuva paperille ja katsoa miltä näyttää...

  Kyllä saukkoja ja majaviakin on Suomessa, joten jos laittaa silmät kiinni ja oikein kovasti antaa mielikuvituksen liikkua, voi kuvassa aivan hyvin olla vaikkapa majava ;)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!