28.6.2010

Härkäpääkehrääjä

Tämä härkäpääkehrääjä oli valinnut itselleen melko turvattoman huilauspaikan, kun oli asettunut pitkospuille köllöttelemään illan tullen. Onneksi tuohon aikaan ei pitkoksilla tuntunut enään olevan kovin paljoa liikennettä, olisi pian joku astunut sen päälle.
Ensihavainto minulle moisesta härkäpäästä. Melko reilun kokoinen mötikkä oli tuo...

7 kommenttia:

 1. Minullakin on kuva tästä komeasta mötikästä, härkäpäästä, jossain kesäkuun 7. - 10. päivän välissä, kuvablogissa. Nimitin sitä vain härkäpääksi, ja voi tietenkin olla, että tämä on eri ötökkä?

  VastaaPoista
 2. Nyt täytyy ihmetellä, sillä kommenttilootasi otti mokkulakommenttini Firefoxilla, jolla vahingossa kirjoitin. Näin ei ole käynyt muissa samanlaisissa kommenttilootasysteemeissä.

  VastaaPoista
 3. Kyllä tämä varmaan sama ötökkä on, Iines, kuin se sinun kuvissa oleva. Käytin vain tuota härkäpääkehrääjä nimitystä, kun se lukee niin tuossa Euroopan hyönteisoppassa. Jostain netistä luin, että yleisesti tästä käytetään lyhyempää nimitystä härkäpää.

  No hyvä, että kommenttisi tuli läpi. :)
  En tiedä mistä johtuu. Näissä blogeissa ja pohjissa on kait eroja, ja niiden nirsous eri selaimille tuntuu vaihtelevan...
  Itse postailen tähän omaan blogiini firefoxilla ja mokkulalla ja läpi tulee pääsääntöisesti aina :)

  VastaaPoista
 4. Aika pötkäles hän onkin. Hienot värit, selän kuviot ovat kuin halkeillutta vernissaa vanhan maalauksen pinnassa.

  VastaaPoista
 5. Tätä jo Iineksen blogissa ihmettelin. Koskaan en ole nähnyt. Aika mötikkä tosiaan.

  VastaaPoista
 6. Mukava huomio ja vertaus tuo halkeillut vernissa, uuvana. :)
  Tuo pitkopuissa oleva tappi, joka näkyy kuvissa oli halkaisijaltaan noin 4 cm, joten siitä saa hiukan mittakaavaa ja vertailukohtaa tuohon härkäpäähän...

  VastaaPoista
 7. Aina löytyy uutta, Irma :)
  Kuten tuossa postaukseni lopuksi itsekin totean, niin ensihavainto tämä oli minullekin tuosta "mötikästä" :D

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!