18.9.2009

Kalatiira

 
Kuva otettu heinäkuun lopussa noin klo 22 aikoihin. Kuvaa on kuvankäsittelyssä vaalennettu hiukan Levels-säädöllä. Jo hämärtyneestä kuvausajankohdasta johtuen suljinnopeus jäi 1/80 sekuntiin. Tästä johtuvaa  (?) liike-epäterävyyttä (kuvaajan ja linnun liike) on aavistuksen verran kuvassa. Herkkyysasetus oli ISO400. Olisi saanut olla suurempikin, mutta toisaalta kohina olisi lisääntynyt suuremmalla asetuksella. Polttoväli oli objektiivin maksimissa taas, eli 250 millimetriä, ja aukko f/6.3.

4 kommenttia:

 1. tämä on mielestäni mukava kuva eikä mitenkään pahasti tärähtänytkään! lintu on energisen näköinen mutta jalat vahvasti kiinni tolpassa. :) missä kuva on otettu, jos sopii kysyä?

  VastaaPoista
 2. "missä kuva on otettu, jos sopii kysyä?"

  No Helsingissä, Tervasaaren sillankupeessa... ;)

  ...jotenkin tuntuu että näin myös Tikan tuolloin :)

  VastaaPoista
 3. hehhehhee.. ai hitto! menin ihan lankaan kun kuva oli niin valoisa (..valoisaksi säädetty). :) oikeastihan tuolloin oli jo aika pimeää (=pilvistä) ja minä kalisin kylmästä niin, että piti pyytää takki päältäsi lainaan loppuillaksi. ensitapaaminen!

  VastaaPoista
 4. "oikeastihan tuolloin oli jo aika pimeää (=pilvistä)"

  Näin on, kello oli tosiaan jo noin 22. Tuossa on Levelsillä vaalennettu keskisävyjä ja kuvasta on rajattu masto ja joku talonkatto pois.

  "ja minä kalisin kylmästä niin, että piti pyytää takki päältäsi lainaan loppuillaksi. ensitapaaminen!"

  Joo, olit kevyellä varustuksella liikkeellä. No toisaalta minulla oli takki roikkunut tuossa repussa koko päivän ja minulla on tuota "suojarasvaa" sen verran että ei tullut kylmä :)

  Ensitapaaminen tosiaan :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!