14.9.2009

Täktomin lahdella

Kävin lauantaina kuvausretkellä Hangossa ja Kirkkonummella. Tarkoitus oli katsoa josko muuttolinnut olisivat jo liikkeellä, mutta sen suhteen tuli vesiperä, tai sitten olin väärässä paikassa. Lintuja oli toki jonkun verran, mutta vain niitä "tavanomaisia" ei niinkään muuttolintuja. Koko retken ilmeisin kohokohta oli, kun olin kävelemässä tämän postauksen nimikko lahdelle, eli Hangon Täktomin lahdelle, metsätietä pitkin. Ylitseni lehahti nimittäin palokärki ja jäi läheiseen puuhuun kökkimään. No kamera ei tietenkään ollut käsissäni. Ryhdyin sitä kaivamaan repusta, mutta tein vissiin liian perusteellista työtä, koska palokärki oli jo poissa kun kamera oli esissä ja reppu takaisin selässä...
... niin, miksi se reppu piti virittää heti selkään?
No, ei voi mitään, mennyt mikä mennyt.
Nämä seuraavat kuvat ei sisällä mitään valokuvauksellisia ihmeellisyyksiä, eikä "saavutuksia" vaan ovat kuvituksena lyhyelle retkikertomukselleni. Kuvissa on vain kauniita maisemia ;) kun lintuja ei juurikaan näkynyt, ei ainakaan kameraani tallentunut. Eikä tuossa Täktomin lahdessa moitittavaa olekaan, kun sen maisemia katselee. Oikein mieluisa paikka viettää aikaa kesällä, epäilemättä.


Yllä olevassa kuvassa olen tulossa juuri Täktomin lahden rantaan. Taustalla, "mörskän" takana, on näköalapaikaksi merkitty kallioinen niemenkärki.
Näkymä niemenkärjestä merenlahdelle ja avomerelle.
 
Kaunista suomalaista maisemaa :)
Kuvan ilmeisen suomalaisharvinaisuuden tarkempi lajimääritys vielä työnalla... :P
 

Tod.näk. sama harvinaisuus kuin edellisessä kuvassa :D
 
Taustan rantaniityllä laidunsi pitkäkarvaista ns. ylämaan karjaa. Olivat vain aika etäällä. Kuvia oli myös tuosta seläntakaa merenlahdesta ja sen luodoista, mutta en nyt niitä postannut tähän. Yksittäinen joutsenpariskunta uiskenteli tuolla lahdella ja niistä tuli muutama kuva myös otettua, mutta ajatelin tämän postauksen, enempien lintuhavaintojen puutteen takia, pitää vain tällaisena maisemakuviin keskittyneenä.
Myöhemmin teen oman postauksen Hangon Svanvik:in lintutornilla käynnistäni, jossa sentään joitakin lintuja näin, mutta siitä sitten myöhemmin ko. postauksen yhteydessä.

4 kommenttia:

 1. hienon näköinen päivä on kuvissasi. tuollaisilla ilmoilla tekisi mieli vain olla ulkona koko päivä! harmi ettei ollut kamera esillä, mutta palokärki oli varmasti hieno näky sellaisenaankin. onkohan siitäkin jotain "vanhan kansan" uskomuksia, esim että se mustana lintuna ennustaa kuolemaa?

  tuota postaamaasi metsäneläintä en osannut minäkään tunnistaa. voisi olla karhu, mutta keltainen päälaki ei oikein sovi suomessa esiintyvien lajien tuntomerkkeihin.. :) eikä kusikarhuakaan näkynyt olevan olemassa (ymmärtänet tämän kommentin).

  odottelen postaustasi svanvikin lintutornilta.. missäs se viipyy? :)

  VastaaPoista
 2. tikka: "onkohan siitäkin jotain "vanhan kansan" uskomuksia, esim että se mustana lintuna ennustaa kuolemaa? "

  No äitinihän aikoinaan sitä kertoi minulle, että tikka pihapiirissä tiesi suruviestiä ;)

  Siksi hän niitä käpytikkoja koitti pihasta mökiltä ajaa pois ennen kuin ehdin hätiin että äläs nyt kun pitäisi kuvia saada :)

  tikka: "tuota postaamaasi metsäneläintä en osannut minäkään tunnistaa."

  Se on varmaan tosi harvinaisuus... :)
  En tiedä olisko jotain Rariteetikomiteaa, jonne voisi laittaa kuvan mahdollista tunnistusta varten? :)

  tikka: "kusikarhuakaan näkynyt olevan olemassa (ymmärtänet tämän kommentin). "

  Mutta jos tuo onkin juuri se kusikarhu ? :)

  tikka: "odottelen postaustasi svanvikin lintutornilta.. missäs se viipyy? :)"

  No sellainen tavoite ättä huomenna (myöhemmin tänään siis) koitan laatia postauksen, siis pe alkuillasta...

  VastaaPoista
 3. hehheh, senhän suorastaan täytyy olla tähän asti täysin tuntemattomana pysynyt harvinaisuus kusikarhu! jalo eläin!

  VastaaPoista
 4. "hehheh, senhän suorastaan täytyy olla tähän asti täysin tuntemattomana pysynyt harvinaisuus kusikarhu! jalo eläin!"

  Näin asianlaidan täytyy olla :)
  Tarvii laittaa tuntomerkit mieleen :D

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!