16.9.2009

500.

Oheinen kuva on 500. tähän blogiin postaamani valokuva. Se on otettu samaan aikaan ja lähes samassa paikassa kuin hieman aiemmin postaamani sirittäjän kuva, eli Helsingin Vanhankaupunginlahdella ja tarkemmin lehdossa lähellä Lammassaarta.
Nyt on kuitenkin niin, että en ole onnistunut tunnistamaan mikä lintu mahtaa olla kyseessä. Kenties joku blogin lukijoista voisi auttaa? Oma veikkaukseni on että lintu olisi joku sieppo...
Kuvaa on rajattu varsin voimakaasti, jotta linnun on saanut hieman paremmin esiin. Kuvausetäisyys oli jonkin verran pitempi kuin tuolla aiemmin postatulla sirittäjä kuvalla. Kuvausohjelmana oli tavallisuudesta poiketen P-moodi, jolla kuvan kuvausparametereiksi muodostui: aukko f/7.1, herkkyys ISO200, suljinnopeus 1/500 sek. Zoomi oli maksimissaan, eli 250 millimetriä. Kuvassa näkyy, kun zoomaa sitä, jonkin verran kromaattista aberraatiota lehtien reunoilla, mutta ei niin pahasti kuin sirittäjä kuvassa.

4 kommenttia:

 1. Lintua en tunnista, mutta uteliasuudesta kysyn, oletko huomannut eroa Sigman ja Tamronin välillä tuossa kromaattisessa aberraatiossa?

  Tuossa ei tosiaan ole sitä ollenkaan niin pahasti. Muistelisin joskus DC-palstalla jonkun maininneen sen olevan linssi+kamera-yhdistelmissä erilaista. eli sama linssi käyttäysyisi eri tavalla sen suhteen eri kameroissa.

  VastaaPoista
 2. JP: "uteliasuudesta kysyn, oletko huomannut eroa Sigman ja Tamronin välillä tuossa kromaattisessa aberraatiossa?"

  En ole tätä huomannut katsoa, mutta olettaisin että Sigma olisi parempi tuon kromaattisen aberraation suhteen.

  Tämä olikin mielenkiintoista testät. Täytyykin kokeilla joskus. Tarvii vain valita kohde niin että se ei liiku :)
  Eli ei lintuja kuvaan mukaan.
  Eli voisin kokeilla jsokus jalustan aknssa kuvat samaa kohdetta ja vaihtaa objektiiveja kuvien oton välissä.
  Pitäsiköhän molempiin objektiiveihin laittaa sama polttoväli? Varmaankin. Aukko ainakin pitäisi olla sama, luulen.

  JP: "Muistelisin joskus DC-palstalla jonkun maininneen sen olevan linssi+kamera-yhdistelmissä erilaista. eli sama linssi käyttäysyisi eri tavalla sen suhteen eri kameroissa."

  Minäkin uskoisin, että näin on.

  VastaaPoista
 3. kuten itsekin veikkasit, sieppoihin tuo lintu minustakin lukeutuu - tarkemmin sanottuna harmaasiepoksi veikkaisin. siepoille on käsittääkseni tunnusomaista tuollainen terävähkö, nastamainen nokka. myös muu muoto, väritys ja kuviointi täsmäisi harmaasieppoon.

  VastaaPoista
 4. Aivan, harmaasieppo on todennäköisesti. Nyt kun katselin kahdesta lintukirjasta, niin todella vaikuttaisi siltä. Toisessa kirjassa on hieman tummempi väritys linnulla, mutta toisessa on lähes täsmälleen vastaava väritys kun tässä kuvassa.

  Harmaasieppo se on. Kiitos avusta! :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!