9.9.2009

09.09.09 klo 09:09 -postaus

Pitää juhlistaa tätä "numeropäivää" ja postata muutama juhlallinen kuva :)
Alkuperäisenä ideana oli ottaa tätä päivää varten / lavastaa ihan oma kuva, mutta se jäi sitten toteuttamatta tällä kertaa.
Lavastettujen kuvien sijaan postaan muuttaman ilotulituskuvan, jotka on otettu viime viikolla Helsingissä Ilotulituksen SM-kisoissa.
Kuvia otin tuolloin noin 190 kpl. Neljäsosan raakkasin heti pois, ja hiukan tiukemmilla kriteereillä olisin hyvin voinut laittaa vielä yhden neljäsosan, eli yhteensä siis puolet kaikista otetuista kuvista, roskikseen. Nämä kolme nyt tähän postaukseen valikoitunutta kuvaa on sieltä paremmasta / onnistuneemmasta päästä kuvia, jotka sain otettua.

Ei ole helppoa ilotulituksen kuvaus kunnolla, ei! Muutama sadekuuro tuli häiritsemään vielä kuvaussessiota ja sitten kamera jumitti muutamaan otteeseen kummallisesti. Ikään kuin suljin jäi auki eikä kamera suostunut sulkemaan suljinta vaikka mitä painoi. Oli pakko sammuttaa virta, että kamera tokeni. Lisäksi kamerani ei oikein pysynyt kuvaustahdissani, eli otetun kuvan kirjoittaminen muistikortille otti aina tovin, joten jotkin tilanteet missasin. Mutta kokonaisuutena olen ihan tyytyväinen ekaan kunnon ilotulituksen kuvaukseen, jotain ainakin tuli opittua. Ehkä ensikerralla menee jo paremmin :)
 
  
 
Kaikissa yllä olevissa kuvissa on sattumalta valotusaika ollut 1 sekunti. (muistaakseni) Herkkys oli kaikissa ISO100 ja aukko f/8. Kuvat on otettu manuaali-ohjelmalla ja valotusajan pituus on ollut Bulb -asennossa, eli suljin pysyy auki niin kauan kun sujinta pitää laukaisimesta (kaukolaukaisimesta) "auki".


8 kommenttia:

  1. Hyviä kuvia, pidin varsinkin keskimmäisestä.

    Jumittaminen saattoi juurikin johtua bulpista ja kaukolaukaisimesta.

    Itse en ole ilotulitusta kokeillut, täälläkin oli venetsialaisissa ilotulitus, mutta en viitsinyt/jaksanut rehata kameraa mukaan.

    VastaaPoista
  2. Punaisesta suuresti diggaavana keskimmäinen kuva on kyllä mahtava, mutta ensimmäinenkin sykähdytti jo aika tavalla. Mahtavia kuvia!

    VastaaPoista
  3. JP: "Hyviä kuvia, pidin varsinkin keskimmäisestä."

    Kiitos JP! :)

    JP: "Jumittaminen saattoi juurikin johtua bulpista ja kaukolaukaisimesta."

    Todennäköisesti. Kaukolaukaisin on halpa "piraatti" malli. Otin sen sitten lopulta pois kokonaan käytöstä ja operoin kameraa suoraan kameran laukaisimesta. Käytössä oli kumminkin jalusta jne.

    JP: Itse en ole ilotulitusta kokeillut"

    No eka kunnon ilotulitus tuo minullekin oli. Toki viime uutena vuotena hiukan kokeilin, mutta siloinoli ongelmana rakettien vähyys :)
    Opetteluahan tuo vielä oli mutta ehkä seuraavalla kerralla menee jo paremmin.

    VastaaPoista
  4. Mou Rire: "Punaisesta suuresti diggaavana keskimmäinen kuva on kyllä mahtava,"

    Juu, on aika kivat sävyt siinä kuvassa :)
    Muutamam muukin punasävyinen kuva on, ei ehkä näin hyviä kuitenkaan, mutta saatan postata joskus vielä lisää näitä ilotulituskuvia.

    Mou Rire: "mutta ensimmäinenkin sykähdytti jo aika tavalla."

    Itse pidän ehkä eniten näistä kuvista juuri ekasta. Siinä on aika kiva "muoto" ilotulituksella :)

    Mou Rire: "Mahtavia kuvia!"

    Kiitos Mou Rire! :)

    Tänään oli messupäivä tampereella (Alihankintamessut), pääsin siten lähtemään aikaisemmin pois töistä tänään. Ajattelin lähteä tästä Torronsuolle katsomaan onko siellä mitään ;)
    (Viimeksi, kun kävin, ei ollut mitään, mutta meinasin sentään eksyä. Onhan sekin jotain :D )

    VastaaPoista
  5. Jape,

    Postaa ihmeessä niitä punasävysiä kuvia - tai tee privaattipostaus mun meiliini aiheesta, katselen punasta väriä mielelläni ;D

    Ja toivottavasti et ihan sentään eksynyt sinne suolle :p

    VastaaPoista
  6. Mou Rire: "Postaa ihmeessä niitä punasävysiä kuvia - tai tee privaattipostaus mun meiliini aiheesta"

    No katson illemmalla jos on jotain hyviä kuvia, niin voin vaikka laittaa sulle spostilla muutaman.

    Mou Rire: "Ja toivottavasti et ihan sentään eksynyt sinne suolle :p"

    No nyt en eksynyt, pysyin näet ihan kiltisti vain pitkospuilla, enkä lähtenyt metsään haahuilemaan :D
    Kuitenkin lintujen kannalta, joita lähdin ensisijaisesti katsomaan, niin niitä ei ollut :(

    Katsoin vielä Torronsuon korkeasta lintutornista yleissilmäyksen suolle, mutta tyhjä se ole (en tietenkään pikku sirriäisiä sieltä paljain silmin näe ;)
    Olen vain käsittänyt että Torronsuo olisi esim. suosittu kurkien levähdyspaikka. Ehkä muutto ei sitten ole vielä alkanut...

    Paluumatkalla näin erään toisen lintutornikyltin. Kävin katsomassa mihin tie kyltin suuntaan johti. Luulin, että on kyseessä yksityistorni kun meni pieni tie melkein maatilan pihan läpi. Mutta kyllä siellä lintutorni oli, komea tämäkin. Mutta nyt oltiinkin jo Forssan puoella, ilmeisesti :)

    Kyseessä oli Salmistonmäen lintutorni Loimalammella. Hieno torni, mutta etäällä lammesta. Oli siellä jotain lintuja, mutta kun ei ole kiikareita niin en nähnyt tarkemmin että mitä.

    VastaaPoista
  7. ollaanpa sitä numerologisesti orientoituneita.. (ks otsikko) tosin ilmeisesti moni on, 9.9.09 vihittiin suuri määrä avioparejakin.

    yhteisellä kuvauskeikalla oli taas kivaa, kiitos vielä siitä. ja saatiinhan niitä neuvoa-antaviakin otettua ihan sopivasti.

    hyvät kuvat onnistuit ottamaan ja valitsemaan blogiin. rajaus tuotti minulle tällä kertaa ongelmia, mutta sinulla näyttää olevan sekin ihan kondiksessa. alin kuva tosin saisi olla muodoltaan klassisempi - tai vaihtoehtoisesti täysin nelikulmainen ollakseen täysin minun makuuni.

    aika samanlaisia valotusaikoja minullakin oli käytössä ja bulb osoittautui hyväksi valotustavaksi.

    VastaaPoista
  8. tikka: "ollaanpa sitä numerologisesti orientoituneita.. (ks otsikko) tosin ilmeisesti moni on, 9.9.09 vihittiin suuri määrä avioparejakin."

    Juu :)
    Moni tosiaan valitsi tuon aika helposti muistettavan päivän hääpäiväkseen...

    tikka: "yhteisellä kuvauskeikalla oli taas kivaa, kiitos vielä siitä. ja saatiinhan niitä neuvoa-antaviakin otettua ihan sopivasti. "

    Aivan, kivaa oli ja mukavempi muutenkin olla tuossa tilaisuudessa kun oli seuraa, että kiitos itsellesi vain :)

    Saatiin otettu neuvoa-antavia, mutta itseni piti hiukan "varoa" kun olin omalla autolla. Tarvisi tulla joskus julkisella liikenteellä, niin voisi olla vielä hieman rennommin :)

    tikka: "hyvät kuvat onnistuit ottamaan ja valitsemaan blogiin."

    Kiitos! Kyllä valkata pitkin; valtaosaa kuvista en kelpuuttaisi julkaistavaksi ollenkaan.

    tikka: "rajaus tuotti minulle tällä kertaa ongelmia, mutta sinulla näyttää olevan sekin ihan kondiksessa."

    No näissä muutamissa onnistui ihan OK, aika paljon oli "rajausviallisia kuvia" muuten.

    tikka: "alin kuva tosin saisi olla muodoltaan klassisempi - tai vaihtoehtoisesti täysin nelikulmainen ollakseen täysin minun makuuni."

    Ymmärrään. Siinä oli pahasti horisontti kallellaan, jouduin suoristamaan ja näin rajautui alaosaa paljon pois. Klassinen muoto ei siis ollut enään oikein mahdollinen. Olisi siitä toki voinut neliön tehdä. Hyvä huomio! Se olisi voinut olla paremman näköinen...

    tikka: "bulb osoittautui hyväksi valotustavaksi."

    Bulb oli tosiaan hyvä, silloin kun se pelasi ;)
    Minullahan jumitti se aika ajoin...tosin vika taisi olla kakessa tai sen liitynnässä...

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!