1.6.2009

AmiraaliperhonenEi mikään harvinaisuus, taaskaan, mutta kun nyt kerta tuli eteeni kun kuvauskohdetta mökin pihamaalta / lähistöltä hain, niin toki kuvasin :)
Ei näitä perhosia kovin paljoa näe. Ehkä enään ei ole sellaisia niittyjä, jossa perhoset viihtyisivät?

Edit: Muokkasin postauksen otsikossa olleen, omasta virhediagnoosistani aiheutuneen, virheellisen nokkosperhosmerkinnän amiraaliperhoseksi.

6 kommenttia:

 1. tyyppi on muuten amiraaliperhonen, ei nokkos-. erinomaisia kuvia kumpikin, kauniit kylläiset värit ja muotokuvamainen selkeä asettelu lyhyellä syväterävyydellä.

  VastaaPoista
 2. Jaa on joku amiraaliperhonen?

  Voi hitto, minä pidin kyllä ihan nokkosperhosena, mutta en ole mikään perhosasiantuntija todellakaan. :\
  Tällä oli siiven alapinnat kyllä aika erikoisen näköiset, melkein rumaksi voisi sanoa (näkyy eri kuvissa, joita en postannut).

  Katsoin Wikipediasta ja toden totta, ei tämä kyllä nokkosperhonen ole, vaan juurikin amiraaliperhonen. :S

  No väritys on hiukan samanlainen, se hämäsi ja se että en tunne juuri kuin nokkoperhosen, ja nyt osoittautui että en tuntenut sitäkään loppupelissä :)

  Kiitos kuvien analysoinnista ja arvioinnista :)

  VastaaPoista
 3. On kyllä mukavampi katsella hyviä valokuvia perhosista, kuin neulaan asetettuja eläimiä museossa! Perhosetkin ovat myös kiinnostavan vaikeita kuvattavia.

  VastaaPoista
 4. Itse pidän enempi alemmasta kuvasta, vaikka perhosen siivet eivät siinä niin hyvin näykään.
  Ylempi on "päin maata", ja jotenkin siksi ei minusta niin hyvä kokonaisuus.

  Jape, lähilinssiä parempi makronkorvike voisi olla "Extension tube".
  Sillä saa kameran linssin tarkenmaan lähemmäs ja siten parempia makrokuvia, tosin menetät sen kanssa äärettömään tarkennuksen.
  Extension tube

  VastaaPoista
 5. Juu, ylemmässä kuvassa kuvakulma ei oel ehkä niin "jännä" mutta siinä näkyy tosin nuo siivet hyvin. Ehkä postaan tähän posaukseen vielä lisäksi yhden kuvan joka on perhosen sivusta...silloin on tosin "rumat" siiven alapuolet näkyvissä...

  OK - kiitos vinkistä JP! Tuota "extension tubea" taidetaan kutsua suomeksi nimellä "loitto"?

  Se siis auttaa tarkentamaan lähemmäs, mutta ei anna varsinaista suurennusta?

  VastaaPoista
 6. Olen samaa mieltä, kuin sinäkin Suloensio. On mukavempi kuvata eläviä kohteita, niissä kun on hiukan haastettakin. :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!