16.6.2009

Västäräkki aidalla
Kurjat kuvauskelit sen kun jatkuu. Olen västäräkkejä jo aiemmin postannut, mutta nämä on otettu vähän niin kuin testimateriaaliksi vain, kun testaan objektiiviani.

Nämä ei ole mitään ihan tuoreita kuvia, vaan samana päivänä kuvattu, kun edellisen postauksen kuvat. Piti kylläkin hieman lisää postata hellyttäviä silkkiuikkuja "iloksenne" :), mutta muistin sitten, että otin muutaman kuvan hevosaitauksen aidalla kökkivästä västäräkistä. Elikkä postaan nyt nämä tähän väliin, vaihtelun vuoksi.

Nämä kuvat on siis kuvattu sillä uudella Sigma 120 - 400 DG APO HSM -linssilläni. Heti kun menin hieman varjonpuolle, niin suljinnopeudet hidastui merkittävästi. Näissä kuvissa aukko on maksimilla (f/5.6) ja herkkyys ISO800 ja silti suljinnopeus oli vain luokkaa 1/500 sek.

Kuvat on rajattu kuvankäsittelyssä ihan samankokoisella "rajausnauhan" asetuksella. Eri kuvien linnun kokoero johtuu "jalkazoomista", jota käytin kun objektiivin zoomausvara loppui :). Näihin kuviin olen tehnyt kohinanpoistoa kuvankäsittelyssä, mutta yllättävän hyviä olivat ilmankin. Kyllä objektiivillakin on näemmä vaikutusta kohinaan, minusta.


4 kommenttia:

 1. raikkaita kuvia, nätti kohde! olen samaa mieltä kohinattomuudesta, kyllä kelvollinen linssi tekee paljon eroa kuviin. huonoissa olosuhteissa taas ei välttämättä mikään auta. nyt on vaan toivottava kirkkaita ja lämpimiä kesäpäiviä sinne ja tänne!

  VastaaPoista
 2. Vekkulista västäräkistä oivia kuvia. Pirteitä ja nättejä katsella :)

  VastaaPoista
 3. Juu, Tikka, aika kivasti on onnistunut ja tarkennuskin suht'hyvin kohdillaan...
  ...jotenkin tykkään tuosta epäselvästä taustasta, bokehista, joka on lyhyen syvyysterävyysalueen aikaan saamaa. Kyllä eri objektiiveilla tulee erilista jälkeä tuon bokehinkin suhteen, selvästi.

  Ja totta, toivottavasti sinne sun tänne :) tulisi nyt hyviä ilmoija, niin pääsisi taas kunnolla kuvaamaan. Toivottavasti nyt juhannuksenakin olisi edes hiukan kelvollista keliä, eikä nyt sataisi, ainakaan kokoaikaa...

  VastaaPoista
 4. Kiitos Mou Rire ! :)

  Västäräkki on aika eläväinen lintu, ja sen pirteätä liikettä ja uteliasta "pomppimista" paikasta toiseen on kiva seurailla :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!