13.6.2009

Silkkiuikku ja poikaset
Olen jo aika monta silkkiuikun kuvaa postannut, mutta en nyt tähän hätään keksinyt muutakaan kohdetta, jossa testata uutta objektiiviani. Klo 17 uutisten aikoihin tuli ainakin täällä aika raju sadekuuro ja se oli saada minut luopumaan objektiivin ensikokeilusta tällä erää, mutta onneksi kuitenkin sadekuuro meni aika pian ohi ja ilma selkeni sen verran, että päätin sitten lähteä fillaroimaan tuonne tietämälleni silkkiuikun pesälle. No kun saavuin paikalle, oli pesä tyhjä. Meinasin jo pettynneenä lähteä pois.

Huomasin kuitenkin lahden keskellä uivan kohteen, joka osoittautui silkkiuikuksi, kenties juuri tuosta pesästä. Ajattelin, että otetaan nyt muutama kuva kun tulin tänne asti, vaikka kohde oli aika kaukana. Pääsisin sentään kokeilmaan miltä 400 mm tuntuu ja näyttää. Kuvasin monopodin avulla, kun tuo objektiivi on aika raskas. No kaikki millit tuli tarpeeseen näitä kuvia otettaessa, ja siltikin jäi pieneksi... rajasin tämä kuvat suoraan blogikokoon ilman skaalauksia, joten kuvat on siis suoraan rajattu noin yhdeksäsosaan alkuperäisestä kuvasta. Se jännä efekti rajausksessa oli, että huomasin vasta tässä tietokoneella, että tuolla silkkiuikulla on ne poikaset selässä :)
Ne ei kameran etsimen takaa näkynyt. No näin ihan mukavia silkkiuikku kisailuja lisääkin ja tuli parempiakin kuvia kuin nämä, mutta postailen niitä myöhemmin sitten. Nämä ei nyt kunnolla esittele uutta objektiivia, mutta sopivat noihin aikasempiin kuviin, jossa mitä ilmeisemmin samainen silkkiuikkuemo on pesällään ja nyt on ne poikaset syntyneet...

4 kommenttia:

 1. Vekkulit kuvat, kun tosiaan näkee nuo poikaset selässä. Tästähän kehkeytyy vielä kunnon kuvasarja kesän aikana, jos seuraat samaa poikuetta jatkossakin ;)

  VastaaPoista
 2. Juu, täytyy koittaa seurailla miten noiden poikasten kehittyminen tapahtuu. Toivottavasti eivät vain lähde pois, ainakaan kovinkaan pian, vaan pysyisivät vielä tovin tuossa lahdella.

  On tulossa muutakin silkkiuikku kuvaa vielä. Toivottavasti ette hyydy näihin :)

  VastaaPoista
 3. aika eksoottisen näköisiä nuo poikaset, upeaa että sait kuvia lajin tavasta kantaa niitä selässä. pidän näistäkin kuvista paljon, aiheen lisäksi värit ja valo ovat hyvät.

  VastaaPoista
 4. On aika eksoottisen näköisiä :)

  Toivoisin, että pääsiin kuvaamaan niitä hiukan lähempää, ja tieenkin kun ovat emon selässä vielä... en tiedä vain kasvavatko niin nopeasti, että eivät pian sinne selkään pääse kyytiin kohta enään...

  Toivottavasti olisi ensiviikolla hyviä kelejä, nin voisi koittaa käydä katsomassa vieläkö näitä näkyy siellä lahdella...

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!