31.5.2011

Utön retki, osa 2

Kuten jo aiemmassa Utön retkeä koskevassa postauksessa kerroin, oli sateen ja sumuisuuden takia - tai voisiko tässä tapauksessa sanoa että ansiosta - pikkulintuja laskeutunut melko runsaasti yön aikana saareen. Pikkulintuja oli helposti havaittavissa ja melko lähelle päästävissä lähes Utön "kylän" keskellä olevassa lammashaassa. Paljon lintujen tarkkailijoita olikin kameroineen, kiikareineen ja kaukoputkineen lammashaan tienoolla. Ohessa muutamia ottamiani kuvia tuolta paikalta.

 Pikkusieppo, ensihavaintoni.

 Mustapääkerttu (naaras tai nuori koiras), ensihavaintoni.



Syötävää löytyi... :)
 
Olin aluksi toiveikas, josko nämä ed. kolmen kuvan lintu olisi idänuunilintu, jolloin tämäkin olisi ollut ensihavaintoni. Tämä kuitenkin taitaa olla "vain" tavallinen uunilintu, eli tutummin pajulintu. Voin olla kuitenkin tässäkin väärässä, kun en osaa kauhean hyvin vielä erottaa eri kerttulajeja toisistaan.

Utön retkeltä tulee vielä jossain välissä muutama postaus, koska niihin on säästynyt vielä jokunen minulle uusi ensihavaintolintu esiteltäväksi :)

2 kommenttia:

  1. Kuviasi on mukava katsella. Kaikki tässä olevat tipit ovat itselleni ennestään tuntemattomia. Eniten sympatiaa herättää tässä sarjassa tuo pikkusieppo, mutta mustapääkerttu tulee hyvänä kakkosena. Se on jotenkin ressukan näköinen. :) Uunilintu ei sen sijaan ole yhtään ressukka. Mitähän se tuolta vedestä sieppasi?

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos Delilah :)

    Olisi ollut mukava saada tuosta pikkusieposta kuva hiukan lähempää, jotta sen piirteet ja värit olisi tulleet paremmin esiin. Kuvaustilanteessa en toki tiennyt mistä linnusta on kyse, vaan se selvisi minulle vasta näin jälkikäteen kun kuvia tietokoneelta katselin.

    Mustapääkerttu on tosiaan hiukan ressukan näköinen. Se taitaa nimittäin olla märkä :)
    Tuolla Utössä oli juuri sadellut aika kovasti ja nyt tuo mustapääkerttu oli kuvaushetkellä asettunut toviksi suojaan rakennuksen kivijalkaan :D
    Uunilintu eli pajulintu taisi saada vedestä jonkinlaisen pienehkön hämähäkin. Tältä ainakin vaikuttaa kun katsoo kuvaa (klikkaamalla) suurempana.

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!