18.5.2011

Kuovi

Ohessa hiukan lisää kuvia taannoiselta Porkkalanniemen retkeltä. Nämä taitavat olla ensimmäiset kuovista ottamani kuvat, enkä muistaakseni tätä komeaa lintua muutenkaan ole kovinkaan usein nähnyt.

Olimme jo ajamassa pois päin Porkkalanniemestä, kun havaitsimme pellolla joitakin lintuja ja pysähdyimme tarkistamaan mitä ne voisivat olla. Valon suunta vain oli hankala, eli jouduimme katsomaan lintuja vastavaloon, joten tunnistus ei niin helppoa ollut. Mutta kun linnut lähtivät lentoon, oli melko helppoa havaita että kyse on kuovista, koska linnuilla oli "kuovimainen" nokka.

Osasta kuvista tuli lähinnä siluetteja (kaksi ensimmäistä kuvaa), koska valoin suunta oli kuvaamisen kannalta väärä. Onneksi kuovit, joita muuten taisi olla pellolla muutamia kymmeniä, kaarsivat myös myötävalon puolelle, jolloin niistä sai hiukan paremmin kuvia ja samalla selvää linnun piirteistä.
Mieluisa havainto itselleni nämä kuovit...
PS. Koitin hiukan saada kuvista esiin taivaan sineä. Menestys oli vaihtelevaa, jota myöten taivaan väritkin hiukan ovat vaihtelevaa sävyä. Parempia kuitenkin kuin lähes sävytön vaalea hailakka väri, joka moneen kuvaan tuli valotuksen mittauksen arpoessa...

EDIT 30.5.2011: Muokkasin ajankuluksi kolmea alinta kuvaa hiukan paremmaksi (omasta mielestäni) ja latasin kuvat esiin. Poistin vanhat versiot. 

6 kommenttia:

 1. On ne hienoja kuvia. Muistan nuorempana kun asuin lähellä suota, niin siellä asui myös kuovi pariskunta, joka piti toisinaan kovaa ääntelyä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista suloensio :)

  Mielenkiintoisen ja persoonallisen näköisiä ovat nämä käyränokkaiset linnut. Kuulin hiljan, että kesänviettopaikkani läheisellä suolla on nähty kuoveja, joten siellä pitää käydä ainakin piipahtaa katsomassa jossain välissä, jos näitä lintuja näkisi...

  Kuovi on muuten Suomen Birdlifen vuoden lintu, joten sitä tarkkaillaan noin yleisestikkin tarkemmin tänä vuonna muutenkin.

  VastaaPoista
 3. Vastavaloon ottamasi kuvat ovat tunnelmaltaan kovin erilaisia kuin myötävaloon otetut. Tuollaisilla kuvilla voisi luoda kyläteatterin esittämään murhenäytelmään kohtalokasta tunnelmaa. Keskimmäinen kuva tuo mieleen kauniin itämaisen kirjoituksen, jonka kirjainmerkit on taidolla piirretty. Taivas on kauniin sininen. Tämä keskimmäinen kuva on suosikkini. Alimmissa kuvissa näkee hyvin lintujen yksityiskohdat. Lapsuudenmaisemista kuovi on tuttu, mutta koskaan en muista nähneeni kuin yhden kerrallaan. Ilmeisesti nämä lintusi ovat muuttomatkalla?

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentistasi Delilah :)

  Hauskaa ja mielenkiintoista kuulla kuvieni sinussa synnyttämiä mielikuvia ja mielleyhtymiä. Olen kanssasi samaa mieltä siinäkin, että keskimmäinen kuvista on näistä kuvista paras. Siinä taivaan sini on "sopiva" ja nätti. Siluettikuvilla on tietysti oma sijansa, ja ne toimivat joissakin yhteyyksissä ihan hyvin.

  Nämä linnut olivat selvästi muuttomatkalla. Niitä oli aika iso joukkio pysähtynyt vetiselle pellolle levähtämään ja syömään. Aika ajoin ne ottivat "joukkolähdön" ilmaan (sellaisesta hetkestä ovat nämä kuvat) ja siirtyivät viereiselle pellolle, osan kaarrellessa takaisin lähtöpaikkaan.

  VastaaPoista
 5. Nämä ovat kaikki hienoja kuvia, kaksi alinta olivat minusta parhaat, vaan eipä ole huono niistä yksikään!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentistasi Riku :)

  Hauska nähdä sinut täällä kommentoimassa ja mukava kuulla mielipiteesi kuvista. Kolme alinta kuvaa ovat minusta ihan hyvät, joskin toiseksi alimman kuvan taivas on hieman häiritsevästi eri sävyä kuin kahden muun, mutta ei anneta sen kuitenkaan suuremmin haitata :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!