28.5.2011

Kirjosieppo

Edelleenkin lyhyestä virsi kaunis eli ei sen pidempiä kertomuksia tälläkään kertaa.
Lisää laulajia vain, jotka on kuvattu samalla retkellä, kuin edellisenkin postauksen satakieli. Tämä kirjosieppo lauleli Lammassaareen (VKL, Hki) johtavien pitkospuiden varrella olevassa lehdossa.




























2 kommenttia:

  1. Onnistunut kuvasarja kirjosieposta lepän oksalla! Kaunis yhdistelmä! Kahdessa alakuvassa lintu on tosi viehtättävän näköinen. Kuin laulaja konsanaan esittämässä laulujaan yleisölle. Kirjosieppo on pesinyt mökillämme rannan haavassa yhdessä ja samassa pöntössä jo parikymmentä vuotta joka kesä. Tänä vuonna pesä on vaikuttanut asumattomalta. Sen sijaan kauempana rannasta olevaan pönttöön on ilmestynyt kirjosieppopariskunta. Liekö vanha pönttö jo liian laho ja vanha, kun ei ole kelvannut. Tai ehkä se vielä kelpaakin. Kesä on vasta alkamassa. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kovasti kommentistasi Delilah :)

    Kommentoijien määrä on vähentynyt, mutta onneksi laatu on pysynyt kovalla tasolla :)

    Sitten kuviin:

    Olen itsekin varsin tyytyväinen näistä kuvista. Pääsin aika lähelle tätä kirjosieppoa, kun se lauleli puun oksalla, joten kuvia ei tarvinnut paljokaan jälkikäteen rajailla ja tarkennuskin oli osunut aika hyvin kohdilleen.

    Voihan se vanha pönttö olla jo liian laho pesintaan, mutta on vielä liian aikaista sanoa mitään lopullisesti. Vielä ehtii kirjosieppo pesimään siihen ja jos muistan oikein (tämä tulee ihan ulkomuistista) saattaa kirjosiepoilla olla muutama pesue kesässä. Ainakin kirjosieppo koiraalla voi olla useampi perhe...

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!