6.5.2011

Suomenojalla

Kävin Vappuna pienellä kuvausretkellä ja eräänä kohteena oli Suomenojan altaat Espoossa. Aika paljon mielenkiintoista nähtävää siellä olikin ja jonkin itselleni uuden lajinkin näin. Niistä enemmän tulevissa postauksissa. Pistän tähän postaukseen nyt pienen kuvasarjan mustakurkku-uikkujen kosiomenoista tuolla altaalla.
Kuin ajatuksesta uikut "keikuttivat" päätään rytmikkäästi puolelta toiselle (usein vastakkaisiin suuntiin ts. eri suuntaan kuin toinen) kun linnut olivat vastakkain. Sitten yht'äkkiä uikut sukelsivat altaan pohajsta jotain ruohontapaista, esittelivät niitä toisilleen ja lähtivät rinnan niitä kuljettamaan, ikään kun symbolisena pesänrakennus aineena. Ja hetken kuluttua oltiin taas vastakkain ja päät keikkuivat :)Sain muutamia muitakin yksittäisiä kuvia mustakurkku-uikusta, jotka ovat ihan kohtuullisen hyviä. Saatan niitä postata joskus myöhemmin, jos ei tuolla hetkella ole muuta postattavaa... 
 

2 kommenttia:

 1. Pesäähän tuossa tehdään yhdessä. Ai,lystinpitoa se vasta olikin. Vedenpinta on kaunis, kokonaisuus on kaunis. Upea kuvasarja! Pidän.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi Delilah :)

  Havaintosi on ihan oikea. Pesän tekoon tuossa tähdätään.

  Veden pinta on tosiaan aika kivan näköinen, kun oli hiukan pilvipoutaa, eikä aurinko paistanut suoran veteen, josta olisi aiheutunut kirkkaita heijasteita.

  Mustakurkku-uikkujen (ja muiden uikkujen) kosiomaneereja on hauska seurailla. Ne ovat välillä oikein "taiteellisia" :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!