11.10.2010

Punakylkirastas

Ohessa nyt muutama esimerkki, että ei se kuvaaminen aina onnistu niin hyvin. Oikeastaan motiivi näiden kuvien postaamiseen on se, että nyt on kuvallinen todiste minulle uudesta lajista, punakylkirastaasta. Voi olla, että olen sen joskus nähnyt, mutta en ole vain rekisteröinyt sitä tai olen sekoittanut johonkin muuhun lintun.
No, kuvat ei laadulla loista, koska ne on kuvattu sisältä ikkunan läpi. Ikkuna oli vielä aika likainen, joten kunnon edellytyksiä laadukkaaseen kuvaan ei ollut olemassa. Onneksi päätin kuvata lintua ensin ikkunan läpi. Kun sitten menin ulos ja koitin saada siellä kuvaa, niin kaikki linnut lehahtivat pois yhdessä silmänräpäyksessä. Muuten hiljaisen mökkiviikonlopun päätteeksi oli jostain tullut nimittäin parvi erilaisia lintuja mökin taakse pieneen metsikköön. Siellä oli pari näitä punakylkirastaita, 5-6 mustarastasta, 3 punarintaa ja sitten jotain tunnistamattomaksi jääneitä lintuja, ehkä jotain sirkkuja.


No, kuvien laatu ei tosiaan häikäise, mutta punakylkirastas on nyt "plakkarissa" :)
 

6 kommenttia:

 1. Tuo edellä kerrottu lintujen poistuminen on niin tuttua, siksi jätän oven raoelleen, että voin hivuttautua mahdollisimman hiljaa ulos. Eihän se sittenkään onnistu, joten olen nyt pessyt kuvaus ikkunat mahdollisimman kirkkaiksi. Olen ajatellut, että tuo ikkunakuvaus on verrattavissa kojukuvaukseen.
  Hyvä blogi sinulla, kuvia voi olla moneen tarkoitukseen otettuja, epätarkkoja, tarkkoja, itse olen yrittänyt myös sellaisia ns."taidekuvia", joita voisin vaikka maalausten aiheena käyttää.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi Pehmyt piirto :)

  Tuota ikkunasta kuvausta voi aivan hyvin verrata kojukuvaukseen. Itse asiassa viikonloppuna, lintujen karkuun lehahduksen jälkeen, leikittelin ajatuksella, että virittäisin teltan tuonne mökin takapihalle kuvauskojuksi :)
  No, talvi tulee ja olen mukavuuden haluinen, joten sisältä kuvaaminen on parempi vaihtoehto :D
  Pitää vain katsoa, että ikkunat olisivat mahdollisimman puhtaat. Olen huomannut, että kuvaus onnistuu parhaiten siten, että kameran objektiivi on lähes ikkunassa kiinni, siis mahdollsimman lähellä sitä. Silloin on mahdollstaa saada vaikutelma kuin ikkunaa ei edes välissä ole.

  Olen koittanut kuvata suht'monipuolisesti, välllä onnistuu hyvin, välillä menee hiukan pieleen. Muutaman etäisesti taidekuvaksi luokiteltavan (oma mielipide) kuvan olen ottanut / manipuloinut. En taida kovinkaan taiteellinen luonne kuitenkaan olla :)

  Pistäydyn tänään illemmalla katsomassa sinun blogiasi.

  VastaaPoista
 3. Turhaan moitit punakylkirastaasi kuvia. Niissä tulee hyvin esiin linnun mainio suojaväri ruskan värittämässä maisemassa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kiitos, Delilah! :)

  Olet oikeassa, suojavärit on linnulla kyllä sopivat, varsinkin ruska-aikaan.
  Kuvat jäi vain hieman pehmeiksi, kun tarkennus ei aivan nappiin osunut tai sitten tuo ikkunalasi välissä teki tuon pehmeysvaikutelman.

  VastaaPoista
 5. Ihan niinkuin Delilah sanoi, ei mitään moittimista. Varsinkin alempi kuva on ihan suht teräväkin kun ottaa huomioon että on lasin läpi otettu.
  Ja itse voin tunnustaa, että en ole saanut punakylkirastaasta toistaiseksi kuvan kuvaa, en minkäänlaista. Minusta se on aika arka rastas, vaikkapa räkättiin verrattuna.
  Nyt syksyllä on paljon kaikenlaisia tuollaisia lintujen sekaparvia (löyhiä sellaisia) liikkeellä. Jotkut linnut ovat vain vähän hankalia tunnistaa, kun eivät ole kevät- kesäpuvussa (joita lintukirjat yleensä tarjoavat).

  VastaaPoista
 6. Kiitos Uuvana. Kyllähän nämä ihan välttävät kuvat on, kun toisaan huomioi sen, että ne on lasin läpi kuvattu.
  En tosiaan muista olenko tätä punakylkirastasta itsekään aikaisemmin nähnyt. Yleensä näkee vain räkättirastaita, mutta voihan niiden joukossa kai olla ollut joku muukin rastas...

  Olen samaa mieltä, että joskus linnun tunnistaminen on vaikeaa, kun lintukirjassa on lintu tietyssä asussa ja sitten se lintu, jonka on kuvannut, asu on lähes tyystin erilainen, niin vaikea löytää sitä oikeaa lintua. No harjaantuminen ajanmittaan auttanee :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!