6.10.2010

Kärpässieni

Taannoin joku lukijoistani toivoi postausta sienimetsästä, erityisesti kärpässienistä. No en valitettavasti oikein satoisaa kärpässienimetsää löytänyt, mutta toivottavasti nämä muutamat yksin tai kaksin seisoskelijat, joihin satuin törmäämään, välttävät :)


 
Eka kuva on oma suosikkini. Se on jotenkin terhakka...

15 kommenttia:

 1. Ki-toooos :-) Ihanat valot !

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia ja hienot värit, valotuskin on täydellinen. Loistavaa ; )

  VastaaPoista
 3. Justiina, sinäkö toiveen esitit? Minulla kun on näin "valtavasti" aktiivisia lukijoita, niin en muista aina kuka toiveen esitti :)

  Toivottavasti nämä kuvat nyt edes hiukan välttvät ja uusia ideoita saa esittää. Koitan toteuttaa niitä sitten jos mahdollista. Kiitos kommentista Justiina! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Sam mukavasta kommentista :)

  VastaaPoista
 5. Tää on taas niin tätä, se mikä on myrkyllistä, näyttää hyvältä ;D
  Tosi pirteitä kuvia ja hyvät värit. Noi parilliset sienet mun mielestä kivoimman näkösiä, erityisen mahtavat värit niissä ja tarkat kuvat.

  VastaaPoista
 6. Niinhän se aika usein on, Mou Rire, kaunis ja houkutteleva, mutta kuitenkin vaarallinen :)

  Sanontakin sanoo, että kaksin aina kaunihimpi, joten tämä pätee varmaan myös sieniin :)

  Kiitos kommentistasi Mou Rire! :)

  VastaaPoista
 7. Vaikutat hyvältä kuvaajalta, ja sinulla on hyvät kuvat... Utelen tässä että miten kuvaat tai oikestaan millä säädöillä? Kuvaatko M ( manuaali ) vai P ( ohjelmoitu ) vai millä ? Olisi kiva kuulla toisten kuvaustekniikoita ja millä asetuksilla kuvaa jne.

  VastaaPoista
 8. Kiitosta vaan kehuista Sam :)
  Olen kuvannut vasta hiukan yli 2 vuotta, joten aika aloittelija olen vielä, mutta jotakin olen jo tuona aikana oppinut. Kuvaan pääsääntöisesti A-moodilla (aukkoprioriteeti), eli säädän itse aukkoa ja kamera säätää suljinnopeutta sen mukaan. Noin 90% kuvistani on otettu tuolla A-moodilla. Loppu 10% kuvistani vaihetelee manuaalin (M), suljinprioriteetin (S, joissain kameroissa Tv) ja ohjelmoidun (P) välillä.
  Tuolla "sivublogissani", jossa myös olet käynyt, on joitakin kuvaustekniikaan liityviä postauksia. Esim. taannoin tein postauksen moottoriradalla ajavien moottoripyörien kuvaamisesta panoroimalla. Sitten olen tehnyt pienen oppaan HDR-kuvien tekemisestä. Lisäksi oli muistaakseni joku postaus pyöröpolarisaatiosuotimen käytöstä, lähinnä kuvien eroavaisuudet pyöröpolan ja ilman sitä välillä. Lisäksi on jokunen postaus, jossa on käytetty harmaasuodinta (ND), jotta saadaan päivänvalolla pitkiä valotusaikoja (useita sekunteja), jotta sadan esim. virtavasta vedestä "pehmeää".
  Teen varmasti jatkossakin kuvaustekniikkoihin jne. postauksia, mutta pistän ne jatkossa varmaan tuonne sivublogini puolelle pääasiassa.

  Kiitos mielenkiinnostasi Sam. Vastaan mielelläni kysymyksiin, jos vain jotain tiedän :)

  VastaaPoista
 9. Hauskoja kaunottaria! Jos pelkkiä sieniä katson, suosikkini löytyy kuvasta kaksi. Siinähän on äiti ja tytär menossa vieraisille leveälieriset hatut päässään. Jos taas tunnelmaa mietin - hm - kakkoskuva taitaa voittaa senkin sarjan. Hienoja kuvia kaikki!

  VastaaPoista
 10. Kiitos Delilah mukavasta kommentista ja mielikuvan kertomisesta, joka sinulle kuvista tuli :)

  On mielenkiintoista kuulla, millaisia mielleyhtymiä ja mielikuvia kuvista kenellekin tulee.

  VastaaPoista
 11. Kiitos, lähinnä itsen tiedän vaan helpot perusjutut, mutta on kiva kuulla vinkkejä, neuvoja, ja muiden tekniikoita : )

  VastaaPoista
 12. Eka on hauska, siinä on kasvun intoa. Hieno valo myös.
  Toinen kuva on minusta hauska myös. Melkein kuin isompi sieni olisi kiivennyt seisomaan pienen lakille - ehkä oli tarve nähdä johonki vähän kauemmas? ;)

  VastaaPoista
 13. Kiitos mukavasta kommentista Uuvana :)

  Tosiaan, tuo mielikuva on helppo saada, jonka sinä saat tuosta toisesta kuvasta. :D

  VastaaPoista
 14. Hienoja sienikuvia ja erityisen hieno värimaailma!

  VastaaPoista
 15. Kaunis kiitos kommentistasi Anne! :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!