14.10.2010

Kylmäpihlaja

Ohessa kuvasarja elokuiselta retkeltäni Raumalle, Kylmäpihlajan majakalle. Kylmäpihlaja on Suomen uusimpia majakoita ja rakennettiin korvaamaan majakkalaiva vuonna 1952. Nykyisin majakka on automatisoitu ja majakkarakennuksessa toimii mm. hotelli ja ravintola. Lisätietoja Kylmäpihlajasta löytyy esim. täältä.

Keli ei kauhean hyvä ollut, mutta ei onneksi sentään suuremmin satanut. Muutama pieni tihkukuuro sattui kohdalle, mutta niistä ei suurempaa haittaa ollut. Muutamia suosirrejä (ilmeisesti) kahlaili majakkasaaren edustan kivillä.

 Turisti päässyt samaan kuvaan majakan kanssa :)


 Tyrni ei ole vielä aivan kypsää... Edelliset kaksi kuvaa: Näkymiä majakan näköalatasanteelta.


 Edelliset kaksi kuvaa: Törmäpääsky (ilmeisesti) poseerasi...

Pitänee koittaa tehdä ensi vuonna uusi retki tuonne, koska Kuuskajaskarin linnakesaari jäi tänä vuonna väliin veneyhteyksien ruuhkaisuuden takia.

12 kommenttia:

 1. Minä olen tuolla käynyt muistaakseni kolmesti, mutta yhtään kuvaa minulla ei sieltä ole...

  VastaaPoista
 2. Kummassa JP? Majakalla vai Kuuskajaskarissa? :)

  VastaaPoista
 3. Ihan majakalla.
  Jaskarissa olen käynyt kahdesti, eikä sieltäkään ole yhtään kuvaa.

  Molempiin paikkoihin käynneistä tosin on useampi vuosi.

  VastaaPoista
 4. OK, no eihän sitä kameraa aina ja kaikkialle tarvitse kuljettaa. Ja riippuuhan se kunkin kuvaajan kiinnostuskohteistä, siis mitä tykkää kuvata. Jos on aikaa ja jos kelit on sopivat pitänee tuo Kuuskajaskari käydä vielä katastamassa joskus.

  VastaaPoista
 5. Suosirreistä ottamastasi kuvasta pidän kovasti! Siitä saisi kauniita julisteita. Pääskysesi on myös sympaattinen. Mitä lie mietiskelee?

  Kylmäpihlaja on tuttu ryhmämatkalta vuosien takaa. Oli alkukesä, ja osa saaren kallioista oli erotettu naruilla, jotta linnut saivat rauhassa pesiä. Majakkatornista oli juuri noin komeat näköalat.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Delilah! :)

  Suosirri -kuva on ihan kiva, myös pääskykuva.
  Pääsky taitaa miettiä, että miksi tuo tyyppi tuolla alhaalla kiroilee, kun kamera/objektiivi -yhdistelmä ei tunnu tarkentavan kärsivällisesti paikoillaan istuskelevaan törmäpääskyyn....no niin, nyt se jamppa juoksee tuonne penkin luo vaihtamaan objektiivia ja tulee kokeilemaan uudelleen :)

  Tuon majakan ympäristön kalliot (mm. tuo viidennessä kuvassa alhaaltapäin näkyvä alue) oli rajattu narulla ja ketjulla. Minulla on yksi kuva, jossa tuon alueen sisällä olevassa kyltissä lukee "Tiiravaara". Minä olin siis elokuussa tuolla, mutta ilmeisesti tiirat ovat tuolla ärhäköitä hyökkäilemään muulloinkin. Kävin pikaisesti muutamia metrejä ketjun sisäpuolella, jotta sain majakan tornista alhaalta ylöspäin kuvaa (6. kuva alhaalta päin).

  VastaaPoista
 7. Hienoja kuvia, minusta 3, 7, 9 ja 10 kuvat ovat suosikkejani.

  3 kuvassa pieni aaltoilu saa " liikettä " kuvaan, ja alkaa miettimään että mitä linnut tekevät ? : )

  7 kuvassa majakan väri on tuotu loistavasti esiin, eikä taustakaan ole jäänyt pimentöön. Kuva oisi voinut olla hieno HDR kuvana jolloin pilvet olisivat saaneet "efektin" aikaan.

  9 kuva on mukavan "laaja" ja tuo maiseman esiin, myös horisontin ( maa, joka näkyy pitkällä ) näkeminen on hyvä asia ettei näy pelkkää saarta ja pieniä saaria ympärillä.

  10 kuva on todella mietteliäs ja hieno lintu kuva, kuten delilah sanoi: todellla sympaattinen kuva ja itse alkaa miettimään : Mitä se lintu mietiskelee.

  Myös muut kuvat olivat mielestäni ihan hyviä, vaikka ei ihan sinun parhaimmistoasi, koska minusta niissä ei ole sitä loisteliaisuutta kuin muissa. Mutta tämä on mielipiteeni ei kenenkään muun. Kiitos.

  VastaaPoista
 8. Kiitos perusteellisesta ja analyyttisestä kommentistasi Sam!

  On totta, että nämä ei ole parhaita kuviani, mutta ei niiden ollut tarkoituskaan olla. Näiden kuvien tarkoitus oli olla "vain" matkakertomuksena. Kolmas kuva on omastakin mielestäni kuvana paras. Pidän myös noista törmäpääskyn kuvista. Muut ovat melko tavanomaisia kuvia.

  VastaaPoista
 9. Jännä tämmöinen modernimpi majakka arkkitehtuuriltaan, enpä ole tällaista nähnytkään.
  Todella kivat törmäpääskykuvat, varsinkin jälkimmäinen. Silmä on niin kirkas ja rintahöyhenet niin herkkää pientä pehmeää. Suosirrit olet saanut hyvin kuvaan myös, ovat oikein elementissään siinä puuhaamassa.
  Onpa muuten hieno nimi paikalla, Kylmäpihlaja.

  (Pitää ihan varmuuden vuoksi vielä kysyä, että oletko tuossa turisti-kuvassa siis itse?)

  VastaaPoista
 10. Kiitos mukavasta kommentista Uuvana :)

  Tuo majakka on tosiaan kait uusimpia, ellei uusin, Suomessa, ja suht'moderni rakenteeltaan. Tykkään kyllä enemmän vanhoista, perinteisistä majakoista mutta kyllä tuollakin oli kiva käydä.

  Majakkasaarilla on usein aika kivoja nimiä ja Kylmäpihlaja on mainio nimi myös.

  (Olen juu itse tuossa turisti kuvassa Toivottavasti et pelästynyt :)
  Olin myös edellisessä majakkapostuksessa "turistina". Pitää koittaa olla salamyhkäinen... ;) )

  VastaaPoista
 11. En pelästynyt. ;) Kunhan varmistin, että jos vaikka joskus tullaan vastakkain aVanhankaupunginlahdella taikka muualla niin saattaisin vaikka sitten tunnistaakin.
  ;)

  VastaaPoista
 12. OK - kiva Uuvana :)

  Tule vain juttusille, jos kuvan oloisen tyypin näet joskus Vanhankaupunginlahdella tai muualla missä nyt kuvaamassa PK-sedulla tulee käytyä. Kesällä minulla on yleensä lippis päässä, mutta nyt pitänee siirtyä jo pipon käyttöön... :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!