9.7.2010

Merihanhi

Blogimaailman hiljaiselon vallitessa postailen nyt hieman vanhempia kuvia, jotka ei niin kovin laadukkaitakaan ole, kun on kuvattu varsin kaukaa kohteesta. Jouduin rajaamaan reippaasti.



Kuvissa on siis merihanhi (melko varmasti). Näitä oli kuvien ottokohteessa kolme kappaletta, mutta kuva-alaan (rajauksen jälkeen) sattui kerralla vain tämä yksi. Kuten jo aiemmin totesinkin, jouduin rajaamaan kuvaa reippaasti.
Kuvat on otettu huhtikuussa Helsingin Vanhankaupunginlahdella, Viikin puoleisella rannalla, olevasta Hakalanniemen lintutornista. Ensihavainto minulle, käsittääkseni, merihanhesta. Kuvat jäivät vain tosiaan harmillisen etäisiksi, joten toivottavasti joskus saisi lähempääkin kuvan näistä hanhista.

2 kommenttia:

  1. hienot kuvat! ihmettelen miten jätit tällaiset herkut postaamatta? minähän jouduin oikein maanittelemaan niitä esille.. tietenkään eivät ole lähikuvia, mutta ihan tunnistettavan kokoisia ja hyvissä väreissä, alemmassa jopa nostettu jalka hauskana yksityiskohtana.
    eli kyllä kelpaisi minullekin tällaiset kuvat harvinaisesta tuttavuudesta - merihanhiakaan kun en ole koskaan nähnyt luonnossa.

    VastaaPoista
  2. No niinhän sinä jouduit houkuttelemaan, tikka, ja kiitos kommentista :)

    Kai sita on vain tullut niin "vaativaiseksi" tai itse kriittiseksi, että ei haluasi huonoksi ajatteleemiaan kuvia postata esiin. Toisaalta Lintuopas sanoo, että meillä nämä pesivät (ja varmaan muutenkin näkyvät) vain rannikon ruovikkolahdilla ja saaristossa, joten näitä ei ole aivan helppo tavata. Ja silloin kun tapaa, niin ne ovat etäällä kuvauskalustolle. Minulla kävi tavallaan tuuria, kun satuin nämä bongaamaan tuolta Hakalanniemen lintutornista. Viikinpuoleinen lahti oli tuolloin muuten ihan tyhjä, mutta nämä kolme merihanhea seisoskeli siinä lintutornin edustalla vedessä. Olihan ne etäällä, mutta ei liian, minun onnekseni, kun rajaamalla sai kuitenkin ihan välttävät kuvat aikaiseksi.

    Luulen nähneni viime viikolla VKL:n Lammassaaren tornista myös 3 merihanhea, mutta en ole aivan varma. Ne olivat etäämpänä kuin näiden kuvien hanhi. Se oli sillä reissulla kun näin monia harmaahaikaroita. Ne olivat onneksi lähempänä.
    Ajattelin tänäänkin lähteä käväisemään tuolla VKL:lla katsomassa mitä siellä on. Kenties menen tällä kertaa enempi katselmaan, eli voisi koittaa ottaa kaukoputken mukaan. Ehkä käyn Maarin tornilla ensin, saa nyt nähdä. Keliä ainakin on :)

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!