25.7.2010

Tiira lennossa

En kirjoittele nyt pitempiä juttuja tällä erää, muuta kuin sen, että lentävää tiiraa on kiinnostavaa katsella ja koittaa kuvata :)
Kuvat on otettu tuolla toukokuun puolen välin tienoolla. Joku saattaa arvata / tietää että missä, tuosta neljännestä kuvasta...


 

11 kommenttia:

 1. Onpas hienoja asentoja noissa ensimmäisissä kuvissa, siivet ja pyrstösulat ovat kuin fregattilinnulla. Hyvin olet liikeen saanut pysäytettyäkin.
  Neljännessä kuvassa on tosiaan hyvä tausta. ;)

  Hienossa ilta(?)valossa olet päässyt kuvailemaan,
  noissa viimeisissä kuvissa on hienoa valoa ja varjoa.
  Joskus keskipäivällä taivasta vasten kuvatessa on usein vaikea saada lintuja valottumaan oikein ja värejä näkyviin. Pehmeämpi ilta/aamuvalo auttaa tuossakin.

  VastaaPoista
 2. ihana kuvasarja ilmojen keijusta! minuakin miellyttää erityisesti ekat kaksi kuvaa, ovat niin epätyypillisiä luontokuviksi. myös neljäs on todella hyvä, tuota teemaa kun pääsisi työstämään vielä pidemmälle.. säätämään syväterävyyden astetta jne. tosi helppoa juu! ;)
  uuvanalle "ennustan" että kuvausaika oli arviolta klo 19.. iltaa siis.

  VastaaPoista
 3. Hyviä lentokuvia, kahdessa ensimmäisessä on Tiira juuri huomannut jotain ja miettii kannattaako lähteä syöksyyn.

  VastaaPoista
 4. Olin tuossa pienellä, muutaman päivän, lomareissulla (kuvattua tuli kyllä) ja nettipimennossa, joten pääsen vastailemaan vasta nyt...

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommentista uuvana! :)

  Neljännessä kuvasa on tosiaan poikeava (hyvällä tavalla) tausta muihin kuviin verrattuna. Noissa muissahan taustana on tylsästi vain taivas, pääasiassa, jolloin syvyysvaikutelmaa jne. ei pääse hahmottamaaan tai käyttämään (tai edes yrittää käytää) tehokeinona. Samoin värit hukkuu kameran usein valottaaessa "väärin", kun on pelkkää taivasta taustana.
  Kuten tikka varsin tarkasti oikein ennustaa ;), on kuvat otettu klo 19 aikoihin, tarkkemmin noin vartin yli klo 19 ja siitä parikymmentä minuuttia eteenpäin.

  VastaaPoista
 6. Kiitos tikka :)

  Tiiran lekuttelu- ja syöksytilanteista saattaa saada hauskoja ja mielenkiintoisia kuvia, jos vain onnistuu samaan tarkennuksen kohdilleen. Useimmitenhan tuo menee nykyisin jo taidolla, mutta tuuriakin tarvitaan, ajoittain ;)

  Kuten itsekin toteat, olisi mukava päästä testaamaan ja kokeilemaan erilaisia syvyysterävyys juttuja, kunhan vain onnistuisi saamaan taustaksi jotain muuta kuin tasaisen kirkkaan taivaan tai jonkun muun tasaisen värisen taustan. Hyvä olisi jos taustassa olisi vaihtelevuutta, niin kuvata voisi usein tulla kiinnostavampi. Eihän tuo syvyysterävyys kokeilu lentävään kohteeseen tosiaan välttämättä helppoa olisi, mutta kokeilla aina voi :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos JP :)

  Uskoakseni olet arveluissasi ihan oikeassa. Tiiran lekuttelua, kun se koittaa paikallistaa ruokaa vedestä, on mukava seurata. Ja sitten kun se saa näköhavainnon potentiaaliseen ravintoon, tulee nopea syöksy ja moskahdus veteen. Monta kertaa joutuu tiira nousemaan tyhjin nokin, mutta sinnikäs yrittäminen palkitaan lopulta...

  VastaaPoista
 8. Tosi upeita kuvia, kuvaruno! Näillä kuvilla voisi osallistua johonkin luontokuvakilpaan. Noista alkupään kuvista tulivat kolibrit mieleen, vaikka reilusti esittelit lintusi tiiraksi.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Delilah! :)

  Kun tiira paikoillaan lekutelleen tarkkailee vettä, kieltämättä mieleen tulee lentotaituri kolibri. Sillä on vielä kiivaampi tuo siiven iskentä tahti ilmaan, kuin tiiralla. Olisi kieltämättä hienoa, jos joskus saisi oikean kolibrin kuvattua lennossa.

  VastaaPoista
 10. Katselin tänään jotain Olympian kaukomatkaesitteitä ensi vuodelle. Siellä on jotain valokuvausmatkoja Ugandaan jne.Pitäisi varmaan järjestää joku nettikeräys,niin saataisiin lähetettyä sut sinne:)

  Kuvasi ovat upeita!

  t.yövuorolainen

  VastaaPoista
 11. Kaunis kiitos kommentista Keski-ikäinen nainen! :)

  Ideasi kuullostaa hienolta ja kannatettavalta. En laita hanttiin. :D

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!