30.7.2010

Leppäkerttu

Leppäkerttuja on mielestäni näkynyt todella vähän tänä vuonna. Olisinko noin kaksi kertaa niitä nähnyt...
Seuraavassa muutamia kuvia toisesta näistä kohtaamisista. Kuvat on otettu kesäkuun lopulla.

Muutama muurahainen oli kovasti tuon leppäkertun kimpussa. Niitä ei nyt sattunut näihin postaamiini kuviin näkyviin (paitsi toiseksi alimmassa kuvassa utuisena lehden alla oikealla), kun ne kuvat, jossa muurahaisia oli, olivat järjestäen epätarkkoja.

4 kommenttia:

 1. Yrittiköhän leppis murkun apajille... Leppäkertut tykkäävät syödä kirvoja, joita muurahaiset taas "lypsävät" eli syövät kirvojen ulostetta, mesikastetta. Jospa muurahainen oli puolustamassa "karjaansa". Kivoja kuvauskohteita ovat leppikset, toki murkutkin, kirvoista puhumattakaan...

  VastaaPoista
 2. Jaa-a, Irma, tuota en tullut ajatelleeksikaan, että leppis saattaisi olla murkkujen apajilla. Voi muuten olla aivan hyvin noin kun kerrot. Ainakin tuntuu loogiselta. Pari muurahaista (niissä epätarkoissa kuvissa, joita en postannut) kävi kyllä leppiksen päälle joten ehkä ne puolusti "karjaansa" ja tätä kautta ravinnon lähdettään.

  VastaaPoista
 3. Itse olen muute ollut kinittävinäni samaan huomiota, että leppäkerttuja on ollut jotenkin todella vähän. Muutaman kerran olen oikein haeskellut heitä kuvattaviksi, mutta en ole löytänyt yhtään. Outoa... toivottavasti on aivan paikallinen ja ohimenevä ilmiö. Leppishän on hyödyllinen pikku eläin.
  Raikkaan väriset kuvat!

  VastaaPoista
 4. Sama huomio minullakin, uuvana, että leppäkerttuja on näkynyt todella vähän. En tiedä mistä johtuu, ravinnon puute vai mikä?

  Todellakin, leppäkerttu on varsin hyödyllinen joten toivon että niitä taas tässä alkaa näkymään enemmänkin.

  Kiitos uuvana!

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!