21.7.2010

2. vuosipäivä

Tällä päivämäärällä tulee nyt täytteen JO 2 vuotta siitä kun aloitin tämän valokuvabloggaamisen. Oikeastaan tämä koko valokuva harrastus alkoi tuolloin, kaksi vuotta sitten.

Vuosipäivän kunniaksi laitetaan hiukan kukkia pöytään...


Toiseksi kuvaksi laitan sommitelman, joka onnistui hyvin ja tarkoituksella vielä 8-o
Juuri tällaista yritin: meriharakka (eräs suosikkilinnuistani) liitämässä ja siihen utuinen jamppa etualalle tuomaan syvyysvaikutelmaa.


Viime vuosipäivän postauksessa oli kuva kimalaisesta, jota olin koittanut pysäytää ilmaan. Laitetaan nyt sitten samaa teemaa, mutta kolmen kuvan verran ja tämän kevään tuoreesta kuvasadosta... :)



Hiukan on sekalaista kuvavalikoiman suhteen tässä postauksessa, mutta ei se haitanne... Vuosipäivän kunniaksi! :)

12 kommenttia:

  1. Paljon onnea uhmaikäiselle!

    VastaaPoista
  2. Onnea vuosipäivän johdosta,kuviasi on aina mukava katsella, myös tällaisen tavallisen taatelintallaajankin!Tuo "jamppakuva" meni vähän ohi,mutta nuo muut..sielu lepää!

    Kesänjatkoja:)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Irma!

    Jokohan tässä pääsisi kohta jonnekin valokuvauksen sekä lintu- ja luontohavainnoinnin eskariin? :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos Keski-ikäinen nainen onnitteluista ja kehuista :)

    No älä välitä tuosta jamppakuvasta. Siinähän siis päätähti on tuo keskellä oleva pienehkö meriharakka, jonka lentoa kameranetsimestä seurasin ja tuo vedessä seisoskeleva jamppa sattui vahingossa kuvaan. Sattumalta tuli sommitelma, josta pidin, vaikka vahinkolaukauksealla se tuli.

    Luulin muuten ensi tuota vedessä seisoskelevaa jamppaa pöhköksi, kun hän kuunteli jotain kuulokkeistaan ja puheli itsekseen. Sittemmin tuli mieleen, että se saattaa ollakin näyttelijä jolla on joku ihmeellinen metodi vuorosanojen ja näytelmän harjoitteluun. Sellainen tutina hieman on, että tuo jamppa olisi Cyrano de Bergerac (siis rooliltaan) Suomenlinnassa olevassa teatteriesityksessä, mutta en ole ollenkaan varma.

    VastaaPoista
  5. todella hienoja kuvia sulla :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos kehuista Elina! :)

    Aika aloittelija minä vielä olen tämän valokuvauksen suhteen, mutta pikku hiljaa tässä kehittyy... :D

    VastaaPoista
  7. Kaksi alinta kimalaiskuvaa on oikein onnistuneet, ekassa hiukan rauhaton tausta sotkee.

    Millä suljinajalla pääsit kuvaamaan?

    Niin, onnittelut 2v synttäreistä.

    VastaaPoista
  8. Kiitos JP! :)

    Ekan kimalaiskuvan speksit on: Tamron 18-250 mm (1/2000 sek., f/6.3, ISO 400, 250 mm (35 mm systeemissä 375 mm))

    Toka kuva:
    Sigma 70-200mm (1/3200 sek., f/2.8, ISO 400, 200 mm (35 mm systeemisssä 300 mm))

    Kolmas kuva:
    Samat speksit kuin edellä.

    Sigmalla kuvatut kuvat on otettu reilun metrin päästä kohteesa, kun se ei tarkenna lähelle. Tamronilla on oltu melkein kiinni kimalaisessa.
    Kaksi alinta kuvaa on kyllä hyvät, pidän niistä itsekin, mutta ylimmässä kuvassa kimalainen on terävämpi ja tarkempi, joten itse pidän sitä näistä parhaana. Tausta on toki rauhaton, tuo kukka / pensas mikä lie aiheuttaa sen. Alimmissa kuvissa taas kukka on oikein hyvä ja täydentää kuvaa hyvin.

    VastaaPoista
  9. Onneksi olkoon!

    Kimalaiskkuvista minä pidän tuosta keskimmäisestä. imalaisen jalkojen asento on siinä niin mainio ja tausta tosiaan myös hyvä. Minua ei yhtään häiritse pieni epätarkkuus siinä, pörriäien on pörriäinen :D (en itse asiassa edes huomannut tarkkuusasiaa ennenkuin viittasit siihen).

    Hyvin ajoitettu tuo meriharakka kuva. Pidän tällaisita kuvista, joissa kuvassa on useita kohteita ja syvätarkennuksella leikitään niin että tarkin kohde ei ole se ensisilmäyksellä ilmeisin/suurin/etualalla oleva, vaan joku muu.

    VastaaPoista
  10. onnittelut vuosipäivän johdosta minultakin! kiitos myös monista hyvistä - ja tuottoisista - kuvausretkistä. :)
    kimalaiskuvat on taas henkeäsalpaavia makroiluja, et oikeasti edes tarvitsisi mitään erillistä makrolinssiä kun tuollaisiin telezoomeillasi pystyt!

    VastaaPoista
  11. Kiitos toivotuksista Uuvana! :)

    Nyt kun ajattelen, ovat kaikki noista postaamistani kimalaiskuvista omasta mielestäni ihan mainioita. Keskimmäisessä kuvassa on tosiaan kimalaisella raajat huskasti :)
    Eikä pieni epätarkkuus haittaa, ei sen kuvan veitsenterävää aina tarvitsekkaan olla.

    Meriharakkakuvan sommittelu on kiva, vaikka on tunnustettava, että pienoinen vahiko se oli :D
    No tuuria tarvitaan aina...

    VastaaPoista
  12. Kaunis kiitos tikka! :)

    Kiitos itsellesi noista mukavista ja - kuten toteat - tuottoisita kuvausretkistä. On antoisaa, kun voi seurassa "harrastaa" ja jakaa kokemuksiaan sekä vertailla tuloksia. Ja huomaahan useampi silmäpari aina enemmän kuin yksi. Tavallaan näkee enemmän yhdellä retkellä... :)

    Kyllähän nykyisellä kalustollani - ja rajaamalla - jo kohtuullisia lähikuvia saa. Yritystä ja uudelleen yritystä vain ja jokunen kuva onnistuukin.
    Ei kuvaaminen varsinaisella makrolinssillä varmaankaan sen helpompaa ole. Siinä tulee "ongelmaksi" syvyysterävyysalueen hallinta ja tarkennus.

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!