13.7.2010

Harmaalokki

Nyt, kun on kuumat ja hiostavat kelit päällä, niin postaan muutaman harmaalokki kuvan viileämmiltä ajoilta. Kuvat on otettu huhtikuun alussa, jolloin paikoitellen oli vielä vesistöissä jääreunuksia ja kävelyteiden varsilla pieniä lumikasoja.

Viimeaikoina tuo kuvissa näkyvä jääsohjo olisi tullut tarpeeseen :)
 

10 kommenttia:

 1. Varsin maukkaita kuvia! Ja miten hurmaavat onkaan nuo räpylät...

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia, mutta ei mitenkään suloisia! Voisi luulla, että harmaalokki on ekassa kuvassa syöksymässä kimppuusi. Taitaa kuitenkin olla laskeutumassa. Pelottava lintu kuitenkin! Pistävä katse huomaa kaiken ympäröivän. Tuolla nokalla muutama voimakas silpaisu pesää ja poikasia uhkaavan ihmisen päähän, niin johan veri roiskuaa.

  VastaaPoista
 3. Kylläpäs näyttääkin jääsohjo yhtäkkiä sitten houkuttelevalta, melkein ikävä tulee tuollaista keliä... ;) (Ja sitten taas sohjoaikana tulee ikävä tätä tämänhetkistä, niinhän se aina menee).

  Hienot kuvat komeasta linnusta. Ja hieno tilanne tuossa ensimmäisessä kuvassa. Siivet ovat niin upean näköiset, pehmeät mutta samalla vahvat. Valo tulee myös hienosti räpylöiden läpi, suonet näkyvät valoa vasten.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentista Nasti :)

  Räpylät ovat tosiaan oikein viehättävät...

  VastaaPoista
 5. Taidat nyt hiukan liioitella Delilah... :)

  On totta, että torien yllä makupaloja ihmisten käsistä metsästävät lokit voivat tuntua vaarallisilta ja ärsyttäviltä - ja sitä ne joskus ovatkin - mutta noin yleisesti niistä ei ole vaaraa ainakaan ihmiselle. Se mikä saa lokit tuntumaan pelottavlta juuri toreilla - kenties - on että niitä on niin paljon siellä yhtäaikaa. Muutama hassu yksittäinen lokki ei ketään haittaisi, luulen.
  No poikasiaan suojaava lokki voi kyllä "pommittaa", mutta siinäpä se juuri mitä voi sattua...

  Ekassa kuvassa oleva lokki tosiaan vaikuttaa siltä kuin olisi tulossa päälle, mutta oli - kuten arvelet - laskeutumassa ja tuli vain sopiva tilanne kuva tuosta :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Uuvana! :)

  On tosiaan niin, että kylmällä säällä kaipaa lämmintä j alämpimällä viileää. Aina siis päinvastaista kuin vallitseva tilanne on. Paras olisi sellainen "kultainen keskitie". Itse en helteistä välitä - enkä kyllä märästä syysloskastakaan - vaan kesällä minulle olisi sellainen +22°C sopivin lämpö. Hiukan saisi silloinkin olla pilviä eikä ihan paljaalta taivaalta tarvitsisi porottaa...

  Ekassa kuvassa on tosiaan hyvä tilanne kuva ja valo tulee hyvästä kulmasta. Vaikka kuva onkin periaatteessa vastavalokuva, ei vastavalo pääse tässä tekemään "häiriötä" kuvaan vaan toimii mukavana efektinä.

  VastaaPoista
 7. Onhan mainiot kuvat, varsinkin ensimmäinen hyppykuva. Komea lintu on harmaalokki.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Irma! :)

  Ensimmäiseen kuvaan olen itsekin tyytyväinen, hauska tilannekuva :)

  VastaaPoista
 9. eka kuva on vangitseva! ja juuri onnistunutta vastavalon käyttöä.

  VastaaPoista
 10. Kiitos tikka! :)

  Tuuriahan tuossa ekassa kuvassa oli, mutta voi toisaalta sanoa, että olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja kamera vielä hollilla. :D

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!