16.2.2010

Koskikara, take two!

Ensimmäisen koskikara postaukseni kuvien laadussa ei ollut kehumista, joten postaan nyt uuden setin kuvia, jotka on vähän parempia kuin ne aikaisemmin kuvatut kuvat, joista ei kauheasti selvää saanut.

 
  
  
  
  

Ehkä viisi kuvaa olisi muuten liioittelua, mutta kahdessa ekassa kuvassa on myös kaunista jäätä, joten päätin ne kuvat postata, kun tulin ne käsitelleeksi. Kuvia on lievästi rajattu, paitsi kolmas kuva on rajaamaton. Se onkin mielestäni paras näistä. Lisäksi viimeinen kuva on mieleeni. Harmillista, kun oli taas taivas ihan tukossa. Olisi ollut mukava saada tästä linnusta kuva kunnon auringon paisteessa. Olisi saanut paremmin värisävyistä selvää. Nämä kuvat on kuvattu samalla reissulla, kuin edellisen postauksen lapinpöllö. Näiden kuvien otossa onnistuin pääsemään paljon lähemmäksi koskikaraa, kuin ensimmäisellä kerralla. Lisäksi kara pysytteli riittävän kauan samoilla sijoillaan, joten sain siitä kohtalaisen runsaasti kuvia. Näistä sitten jokunen jopa kohtuullisesti onnistui...

4 kommenttia:

  1. Karan höyhenpuvussa on tosiaan ruskean eri sävyjä, jotka tulevat lähikuvissa hyvin esille. Kauempaahan karaa luulisi mustaksi valkoisilla lipereillä. Nuo jäänreunat ovat kauniit. Hyvin näkyvät myös vesipisarat pikku visertelijän puvulla.

    VastaaPoista
  2. Aivan, ruskean sävyjä siinä karan puvussa on, mutta se ei tule oikein esiin muuten kun hyvällä auringonvalolla.

    VastaaPoista
  3. kaunis, kaunis.. niin lintu kuin jäätaustakin. tuskin tuo voi kesällä enää kauniimpi olla - vaikkakin silloin olisi enemmän kaipaamaasi valoa.

    VastaaPoista
  4. Totta, tikka. Uskoisin, että tämä koskikara on kauneimmillaan talvella, sopivaa jäätaustaa vastaan, hyvällä auringonvalolla. Aina näitä kaikkia ei saa samaan kuvaustilanteeseen :(

    Mutta ihan hyvä näinkin...

    Mahtaisiko koskikaraa kesällä suomessa nähdäkään?

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!