9.2.2010

Hömötiainen

 
  
  
  
Hiukan viikonlopun kuvasatoa...

Eli pieniä lintuja on taas, ja neljä kuvaa on ehkä liioittelua, mutta olen itse niin tyytyväinen näihin kuviin, että päätin sitten laittaa neljä kuvaa tästä hömötiaisesta. Toivottavasti tämä nyt on hömötiainen, kun kovasti pohdin lintukirjan kanssa, että onko kuusitiainen vai hömötiainen, mutta päädyin nyt hömötiaiseen sitten. Mielestäni nämä ovat nyt toistaiseksi parhaat pikkulintukuvat, jotka olen kuvannut. Nämä on kuvattu käsivaralla, sillä Sigma 120-400 mm -objektiivilla 400 mm:n polttovälillä ja lintu oli noin 4-5 metrin päässä. Näitä kuvia on ihan hiukan rajattu, mutta ei paljoa. Kuvausolosuhteet oli hankalat, taivas tukkoinen eikä siis juurikaan vallitsevaa valoa. Poikkeuksellisesti kuvasin tällä kertaa suljinprioriteetilla ja pistin 1/500 sek. suljinnopeudeksi, jotta kuviin ei käsivaralta kuvataessa tulisi niin herkästi tärähdyksiä. Kamera laittoi aukon tietty maksimiin ja autoISOn tappiin, eli ISO1600:aan. Kuvat saattoivat silti hiukan alivalottua, mutta senhän saa kohtuudella korjattua kuvankäsittelyssä. Myös kohinanpoisto kuvankäsittelyssä onnistui tyydyttävästi. Tein kohinanpoistoa sekä RAW konvertterissa, että PSP:ssä.
Tosiaan tuli varsin terävät ja tärähtämättömät kuvat mielestäni, hankalista olosuhteista huolimatta. Aina voi parantaa, mutta olen tyytyväinen kyllä näihin. Toiseksi ylin on suosikkini näistä.

2 kommenttia:

  1. aivan ihania - ja tausta on täydellisesti sävytetty linnun väreihin! :) silmä lepää..

    VastaaPoista
  2. Kiitos tikka! :)

    Ovat minustakin onnistuneet kivasti, taustaa myöten. Hömötiainen on herttainen pallero :)

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!