21.2.2010

Isokoskelo 2

 
  
  
Edellisessä isokoskelo -postauksessani kaikki linnut taisivat olla naaraita, joten tässä tulee muutama koiras isokoskelo. Keskimmäistä kuvaa on kohtalaisen reilusti rajattu, joten se ei ole paras mahdollinen, mutta laitoin sen esille lähinnä linnun asennon takia.

4 kommenttia:

 1. kas kas, en muistanutkaan että koskessa oli uroskin! vai oliko se siinä kohtaa kun osoitin yhtä rantatörmällä kyhjöttävää yksilöä? sehän sitten sukelsi heti veteen, mutta kävi välillä aina pinnalla. itse en saanut oikein mitään kuvia siitä kohtaa, mutta ei haittaa kun on muuten jo isokoskelot plakkarissa. (laji on säännöllinen tuttavuus kotini lähettyvillä kaikilla rannoilla.)

  VastaaPoista
 2. Tikka,

  Siellä ei tainnut olla uros isokoskeloita sillä reissulla kun olimme tuolla yhtäaikaa. En ainakaan silloin näitä huomannut. En kuitenkaan sano, että niitä ei tuolloin olisi ollut, en vain itse niitä rekisteröinyt. Nämä kuvat on otettu sillä toisella reissulla (jolloin näin sen lapinpöllönkin), kun olin tuolla omin nokkineni :)
  Tuolloin uroksia oli aika runsaasti (ehkä joku 15 kpl) ja naaraita näkyi vain muutama.

  Luulin löytäneeni "uuden" lajin, kun nämä näin, mutta nämä olikin nyt sitten "vain" isokoskelo uroita. No hyvä näistäkin oli kuvia saada, onhan tuo väritys ihan eri naaraalla ja uroksella.

  VastaaPoista
 3. no ilmankos! eri reissu siis. mutta olipas niitä PALJON, jos jopa 15 koskeloa oli kerralla koskella! mitähän siellä oikein oli tekeillä? :)

  VastaaPoista
 4. tikka: "mitähän siellä oikein oli tekeillä? :)"

  Jaa-a, vaikea arvata...

  Runsaasti uroksia ja vain muutama naaras :)

  Liekö naaraat lähteneet karkuun runsasta kosiojoukkoa... :D

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!