6.7.2009

Silkkiuikku kuulumisia...


Kolme ylempää kuvaa on kuvattu noin 3 viikkoa sitten, kaksi alempaa kuvaa 5 päivää sitten. Kyseessä on ilmeisesti nuorehko silkkiuikkupariskunta, joka "harjoittelee" pesintää. Ylemmissä kuvissa treenataan pesän tekoa ja mitä ilmeisemmin alimmassa kuvassa on saman pariskunnan valmis tuotos. Uskoisin, että kyseessä on sama pariskunta, kun tuo pesä on melko tarkkaan samoilla sijoilla missä tuo treenauskin tapahtui. En nähnyt pesässä munia, joten ajattelin, että jos ne vasta "treenaa" pesintää, sillä eräällä toisella silkkiuikullahan oli jo poikaset...
...vai voisiko vielä ehtiä pesiä? En tiedä.

No saa nähdä, täytyy käydä vielä tuolla lahdella myöhemmin katsomassa mitä tuonne kuuluu.

8 kommenttia:

 1. Siis kaulaileeko ne tossa ekassa kuvassa? :D
  Näyttää ainakin siltä. Hauska tilannekuva :)

  VastaaPoista
 2. No ihan kuin kaulailis, mutta ei ne kuitenkaan ihan toisiinsa "kietoutuneita" kauloistaan ole :)

  Kuva oli vain niin vänkä ja se vaikutti siltä, että kaulailevat, joten otin sen tuohon mukaan :)

  VastaaPoista
 3. ihastuttavia kuvia! oikein liikuttavia jopa.. :) en osaa edes valita mikä olisi paras kun kaikissa on omat puolensa. oikein hyvä valikoima erilaisia tilanteita ja tunnelmia. alimmat kaksi ovat selvästi osuneet hyvään aikaan päivästä; valo tulee oikeasta suunnasta, värit ovat auenneet kauniisti. onnittelut, jape!

  p.s. itse näin loppukeväästä kyhmyjoutsenet parittelemassa; homma alkoi tanssimaisin liikkein, sitten tuli kaulailua ja lopuksi uros nousi naaraan selkään melkein upottaen tämän allaan. nopeasti sitten kyllä erkanivatkin.

  VastaaPoista
 4. Minulla olisi vielä paljon enemmän ollut noita kuvia, esim siitä pesän rakentelusta, otin niitä kuvia melkein "sarjassa" mutta ehkä on hyvä valita vain muutama kuvaamaan tilannetta.

  Kiitoksia Tikka! Alemmat kaksi kuvaa on tosiaan sattuneet hyvään ja valoisaan päivään, ajankohtaan ja valonsuuntaan. Alin on ehkä paras värien puolesta, toka alimmassa on hiukan ehkä tummat varjot?

  VastaaPoista
 5. jape, mielestäni alimmassa ei ole lainkaan tummat varjot. ylimmistä kolmesta sellaista vikaa voisi enemmänkin kuvitella löytävänsä, tosin niissäkin kaikki lintujen muodot silti erottuvat hyvin. kontrasti lintujen ja veden välillä vaan on isompi.

  VastaaPoista
 6. tikka: "jape, mielestäni alimmassa ei ole lainkaan tummat varjot."

  Juu, ei minustakaan alimmassa ole vikaa varjojen puolesta. Se on OK.

  Sanoinkin, että toka alimmassa on hiukan ehkä tummat varjot :)

  Kolmessa ylimmässä on myöhäisemmästä kuvaus ajankohdasta johtuen ja ehkä ei niin aurinkoisesta päivästä johtuen tummempi yleissävy, mutta ovat ihan suht' OK huomioiden nuo mainitut asiat.

  VastaaPoista
 7. ach, sokea luki tuon toki alimmassa.. :) my bad!

  VastaaPoista
 8. tikka: "ach, sokea luki tuon toki alimmassa.. :) my bad!"

  No ihan ymmärrettävä virhe, huomioiden minun kirjoitusvirheiden yleisyyden :)
  Vaikea enään kenekään tietää, että tarkottiko se nyt tätä vai oikeastaan tuota, kun se noin kirjoitti. Sinänsä hankala homma itsensä ymmärretyksi tekemisen kannalta. Pitäisi koittaa minunkin tarkistaa tekstit huolellisemmin ennen kuin lähetän...
  ei vain aina meinaa malttaa.

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!