10.7.2009

Kimalainen 2

Kun muissakin blogeissa tuntuu olevan nyt kimalaispostauksia liikkeellä, niin laitanpa minäkin vielä muutaman kuvan. Tämän vuoden ekan kimalaiskuvani postasin tosin jo tuolla toukokuussa. Nämä ei ole mitään tuoreita kuvia, vaan ovat myös tuota parin kuukauden takaa. Kaksi ekaa kuvaa on kuvattu samassa paikassa ja toiset kaksi eri paikassa hieman myöhemmin, eli noin viikko noiden kahden ekan kuvan jälkeen. Kummassakin koitin pysäytää kimalaisen "lentoon", mutta enpä onnistunut. Aina ehti kimalainen istahtaa tai ottaa varvusta kiinni ennen kuin sain tarkennettua. Hidas tarkennus.
Ylemmät kaksi kuvaa on kuvattu lähes suorilta jaloilta kohti maassa olevaa puolukka(tai mustikka)mätästä ja kaksi alempaa on kuvattu sivulta, mutta niissä minulle luontainen kankeus on estänyt kunnolliseen kuvaus "tasoon" pääsemisessä :)

8 kommenttia:

 1. Kyllä kimalaisia kannattaa kuvata, ja sitten saa ihanasti todeta epäonnistuneensa. Olen joskus juossut niiden perässä ja kuvannut. Usein on saanut poistaa kaikki otokset. Sitten on vielä yksi asia se, että kimalaisia näyttää olevan myös monta eri lajia. On ruskea, musta ja kirjavaperäisiä ja kokoerojakin on. Kuvasi ovat hyviä ja mielenkiintoisia.

  VastaaPoista
 2. Olet oikeassa Suloensio, kovasti niitä tulee koitettua seurata, siis kimalaisia, mutta kunnolla "lentoon" en ole onnistunut pysäyttämään vieä kimalaista. Suurinosa kuvista tosiaan karsiutuu pois epäonnistuneina ja vain muutama hiukan parempi otos jää jäljelle.

  Tosiaan kimalaisia vaikuttaisi olevan useamman sorttista, ainakin ne oikkeavat toisistaan ulkonäollisesti joskus selvästikkin.

  Toistaiseksi parhaaina kimalaiskuvina pidän näitä kuvia. Oletko jo katsonut niitä Suloensio?
  Blogauksen otsikoinnissa lukee virheellisesti että mehiläinen, mutta kimalainen on kyseessä.

  Kiitos Suloensio kannustavasta kommentistasi :)

  VastaaPoista
 3. siis kimalaiskuvinani pidän...

  VastaaPoista
 4. Muutaman päivän olin tuossa poissa, ja heti potiteltu urakalla kaikenlaista.

  Tarkkojanhan noi on, en osaa sanoa kumpi tarkempi olisi Sigma vai Tamron, ilmeisesti Tamronin tarkennus on kuitenkin hidas, näin ainakin olin ymmärtäväninäni. (Paarma-postaus)

  Kimalaiset onnistuu minulla parhaiten kun tarkennan jo istuvaan kimalaiseen, ja jää odottamaan sitten lentoonlähtöä.

  Olet ostanut monopodin, minkälaisen?

  Oikein hyviä kuvia.

  VastaaPoista
 5. Siis postiteltu urakalla, piti sanomani!

  VastaaPoista
 6. JP: "Muutaman päivän olin tuossa poissa, ja heti potiteltu urakalla kaikenlaista."

  No sadekelillä on kuvien käsittely jne. kivaa puuhaa :)

  JP: "Tarkkojanhan noi on, en osaa sanoa kumpi tarkempi olisi Sigma vai Tamron, ilmeisesti Tamronin tarkennus on kuitenkin hidas, näin ainakin olin ymmärtäväninäni. (Paarma-postaus)"

  Tamronin tarkennus on tosiaan hidas, joskus jopa tuskallisen hidas voisi sanoa. Nämä kohteet oli tosin aika kivasti aloillaan riittävän kauan, joten niihin pääsi hiukan tähtäilemään (siis paarma postaukseen viittaan). Tamronin kanssa pääsee lähemmäksi kohdetta, kun taas Sigmalla pitää olla vähintään 1.5 metrin päässä, jotta tarkennnus toimii ja käsivaralta 1.7 kg:n Sigma ei ole helppo pideltävä...ainakaan jos pitkään pitää olla asennossa.

  JP: "Olet ostanut monopodin, minkälaisen?"

  Monopodi on ollut minulla jo pitkään, ostin sen melkein heti kun kamerankin, eli noin vuosi sitten. Ensin tosin ostin "loistavan" Hama Star 1 -tripodin :)

  Minulla on Slik Monopod 350, joka on aika kevyt, varmaan alumiinia. Ostin siihen juuri hiljan sellaisen tilttipään, kun yleensä monopodilla joutuu kallistelemaan enemmän eteen tai taakse vain...sivusuunassa on monopodia helppo käännellä, joten otin siitä Slikin SHB-100 kuulapään pois ja korvasin sen Manfrotton tilttipäällä.

  VastaaPoista
 7. Kävin katsomassa linkkiäsi, ja täytyy todeta, että niissä kuvissasi oli erikoisen onnistunut syvyys ulottuvaisuus. Ja muutenkin se töhnänaamainen kimalainen oli erikoinen kuva.

  VastaaPoista
 8. Suloensio: "Ja muutenkin se töhnänaamainen kimalainen oli erikoinen kuva."

  On :)
  Se töhnä on varmaan jotain siitepölyä tai vastaavaa...

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!