2.7.2009

NokikanaOlin tänään (tai no eilen jo, kun tätä kirjoitan) katsomassa mitä niille silkkiuikuille kuuluu ja bongasin samaisella lahdella kuvan linnun. Olin aika innoissani, kun hokasin sen olevan minulle uusi tuttavuus ja se oli vielä uimassa samalle puolelle rantaa missä minä olin. Otin aika pirusti kuvia, mutta valkkasin nyt nämä kaksi mielestäni hieman parempaa kuvaa tähän...

2 kommenttia:

 1. Nyt on paha keli kuvata, digikameroiden dynamiikka ei vain kestä täyttä auringonvaloa. (ainakaan minun)
  Hiukan on jäänyt musta lintu pimeeksi, jos kuvasit RAW-muodossa, kokeiles avata tummaa päätä curvesista hiukan.

  VastaaPoista
 2. Juu, on tosiaan pahat kelit. Nämä kuvat on kuvattu hiukan klo 17 jälkeen jolloin aurinko paistoi vielä täysillä.
  Taaskin oli jännä huomata miten suljinnopeudet vaihtelee rajusti riippuen siitä mistä päin "aurinkoa" kuvaa. Olin siis sillä samaisella lahdella, jolla aikaisemminkin ja taas lahden "oikealla rannalla" vastavaloon päin kuvattaessa suljinnopeudet oli aika hitaita. Kun taas siirryin lahden "vasemmalle rannalle" niin myötävaloon tuli paljon nopeampia suljinnopeuksia. Varmaan valon heijastus vedestä vaikuttaa myös.

  Kuvasin RAW muodossa. Täytyy piruuttaan kokeilla tuota mainitsemaasi kikkaa RAW konvertterissa. Näissä nyt postaamissani kuvissa on kyllä kuvankäsittelyssä hiukan koitettu vaalentaa varjoja, mutta se "työkalu" ei toimi riittävästi tällaisissa kuvissa selvästikkään.

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!