8.1.2009

Tintti oksalla (vuorostaan :)Kuvien tähdet on siis ihan tuiki tavallisia tinttejä, mutta jotenkin tykkään näiden kuvien "poseerauksista" ja kelikin oli vaihteeksi hiukan aurinkoinen, vaikkakin kirpeän kylmä. Ylemmässä kuvassa on sellainen "jäyhä jököttäjä" ja alemmassa kuvassa tykkään vaihteeksi perspektiivistä. Kuva on otettu lähes suoraan altapäin. Tintistä oikealle oleva hieman tukevampi oksa tuo mukavasti lyhyttä syvyysvaikutelmaa. Tuo oksa oli selvästi lähempänä minua kuin itse tintti.

4 kommenttia:

 1. kaunis, kuulas talvipäivä! tärpäkän näköinen tintti. :) koko ajan nämä kuvat paranevat laadultaan, sitten kun joku harvinaisuus taas sattuu kohdalle olet valmiimpi mestarilaukaukseen. :) vaikka tietenkään ilmoille ei voi mitään; jos taivas on puuroa ei voi kun sadatella.

  VastaaPoista
 2. Kyllä! Kyllä se keli vaikuttaa paljon kuvan onnistumiseen. Jos vain on edes kohtalaisesti selkeää auringon paistetta, niin kuvan onnistumismahdollisuus paranee paljon. :)
  Lisäksi kuva-alan värit on ihan erilaisia, rikkaampia, auringonvalossa.

  Nämä kuvat on kuvattu ulkona, aika lähietäisyydeltä, kun talitiaiset ei niin arkoja ole. Kuvia hieman harvinaisemmista linnuista (ainakin minulle) minulla on myös (mustarastas ja närhi), mutta ne on kuvattu sisältä lasin läpi. Tänäänkin närhi tuli taas pihaan, mutta en onnistunut kuvata kuin pari kuvaa lasinläpi, ulos siirtymisyritykseni karkoitti ko. linnun heti. No ehkä postaan noita lasinläpi kuvattuja otoksia, jos ei muutkaaan postattavaa ole...

  Muuta, hieman huonompaa uutista on mökiltä taas punatulkuille, eli kaksi on taas menehtynyt ikkunaan törmätessän, yhtä lukuunottamatta kaikki on menehtynyt heti, mutta yksi on selvinnyt tähän mennessä. Nyt viikolla törmäsi yhtäaikaa punatulkku ja sinitiainen, kun ilmeisesti lähtivät yhtäaikaa karkuun jotain isompaa lintua, kenties petolintua pelästyivät. Punatulkku menehtyi heti, sillä oli vielä siemen nokassaan törmäyksen jälkeen. Sinitiainen jäi joulukuuseen roikkumaan törmäyksen jälkeen yhdellä jalalla, mutta tokeni jonkin ajan kuluttua ja huilaili tovin oksalla, lähempänä joulukuusen runkoa. Selvisi kuitenkin.

  VastaaPoista
 3. voi helvetti noita teidän ruokavieraita - lentelevät kuin päättömät kanat! koititko ottaa tällä kertaa uhreja sisätiloihin, jos vaikka toipuisivat ajan kanssa lämpimässä?
  muuten, tällainen huvittavampi uutinen ahnaasta punatulkusta osui silmääni: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1632955. vaikka eipä tuokaan taida olla järkevää linnun hengissä säilymisen kannalta - lentokyky on tärkeä pedoilta pakenemista ajatellen.

  juu, näytä mulle närhenmunat! eli olisi kiinnostavaa nähdä närhi myös lasin läpi kuvattuna. ei kai se kuvasta automaattisesti huonoa tee?

  VastaaPoista
 4. tikka: "koititko ottaa tällä kertaa uhreja sisätiloihin, jos vaikka toipuisivat ajan kanssa lämpimässä? "

  Kirjoitin hieman epäselvästi. Nämä tapaukset tapahtuivat kaikki viime viikolla, siis 2 punatulkkua ja sinitiainen. En ollut itse tuolloin mökillä, kuulin vain "raportin" asiasta nyt kun lauantaina menin sinne.

  tikka: "vaikka eipä tuokaan taida olla järkevää linnun hengissä säilymisen kannalta - lentokyky on tärkeä pedoilta pakenemista ajatellen."

  No ei taida olla järkeävää tosiaankaan hengissä säilymisen kannalta. Nuo kun jo muutenkin on niin pulleita, että luulen että se on niiden turma törmäyksessäkin. Pienemmät ja kevyemmät linnut tuntuvat selviävän törmäyksestä paremmin.

  OK - koitan postata muutaman närhikuvan nyt alkavalla viikolla. Ei ne välttämättä ja automaattisesti huonoja kuvia sinänsä ole vaikka ne on lasin läpi kuvattu. Mutta ei ne kuitenkaan suoraan ulkona kuvattujen kuvien kanssa kilpaile, ei ainakaan aurinkoisena päivänä ulkona kuvattujen kuvien kanssa. Pilvisen päivän kuvien kanssa voi kyllä kestää vertailua jonkin verran. Näissä lasinläpikuvatuissa kuvissa on värit yleensä hailakammat ja lasin heijastukset tekee omat "merkkinsä" kuvaan...

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!