27.1.2009

Rautatiesilta jatkoa...




Rautatiesilta -teeman jatkoa. Kuvat kuvattu samana iltana kuin edellisenkin "Rautatiesilta" postauksen kuva - sama ilta, sama paikka. Nyt kuvissa mukana junan hailakka haamukuva. Tein kuvista HDR-kuvat vanhasta tottumuksesta, vaikka HDR ei nyt tuonut näihinkään kuviin paljokaan lisäarvoa.

Ilma oli kohtalaisen harmaa ja taivas ruskehtavan pilvimassan peittämä. Alin kuva otettu hiukan hätäillen kun en odottanut enään lähiaikoihin junaa tulevaksi ja olin juuri siirtymässä kameran ja jalustan kanssa kohden siltaa. Kun huomasin yht'äkkiä, että vielä tuleekin juna, niin hät'hätää otin sitten tuon alimman kuvan...josta kuitenkin tuli ehkä paras näistä, huolimatta siitä, että en ehtinyt yhtään asetella mitään...

Yleisesti voi sanoa, että kuvia on rajattu aika reilusti, kun aina tuppasi sattumaan liikennemerkkiä tai oksaa häirisevästi kuvaan, tai sattuikin, mutta koitin näitä rajata pois...


7 kommenttia:

  1. Kuinka lähelle siltaa pääset?

    Ota kuva kohti siltaa, hiukan sivusta, ja anna palaa kun juna on sillalla.
    Silta terävänä, ja juna likkeessä?

    Nuo kuvat on teknisesti oikein hyviä, aihe ehkä hiukan pelkistetty.
    Päivällä otettuna, ja käsiteltynä vanhan naarmuisen mustavalkokuvan näköiseksi...

    Toisaalta, itse en ole taas edes kameraa ulkoiluttanut.

    Oli se tänäänkin mukana kun kävin tuossa lähikylässä, mutta ei se laukusta poistunut...

    VastaaPoista
  2. jp: "Kuinka lähelle siltaa pääset?"

    Siihen pääsee ihan viereen, kuten esim. 22.1. postauksestani voi ehkä nähdä. Siihen pääsee kyllä vieläkin lähemmäksi, nimittäin siinä menee kävelysilta siinä rautatiesillan "kyljessä" tällä puolellla juuri miltä kuvat on otetu. Kävelysilta oli pois käytöstä syksyllä kuukauden, kun kävelysillalle rakennettin loivat rampit kummastakin suunnasta, jotta siitä pääsee yli pyörälläkin paremmin nyt. Aiemmin oli vain puiset rappuset suoraan ylös tuosta kellertävänä hohkaavan "holvin" kohdalta.

    jp: "Ota kuva kohti siltaa, hiukan sivusta, ja anna palaa kun juna on sillalla.
    Silta terävänä, ja juna likkeessä?"

    Juu, tuo voisi onnistua juuri noilta uusilta, loivasti nousevilta, kävelyrampeilta...
    ...tai sitten siten, että menee siihen sillalle, rautatiesillan kanssa rinnakkain olevalle kävelyrampille, mutta se on ehkä hiukan turhan lähellä junaa kuvan ottoon...

    jp: "Nuo kuvat on teknisesti oikein hyviä, aihe ehkä hiukan pelkistetty."

    Totta, aihe on tosiaan varsin pelkistetty. Ideariihi lyö hiukan tyhjää nyt :)

    jp: "Päivällä otettuna, ja käsiteltynä vanhan naarmuisen mustavalkokuvan näköiseksi..."

    Hyvä idea, täytyy koittaa toteuttaa jossain vaiheessa. Päivällä kuvaaminen voi vain olla jokkus haasteellsita tuossa kyseisessä kohdassa, koska tuo silta on osa hyvin suosittua ulkoilureittiä, joten ihmisiä on siinä päivänvalolla hetittäin jatkuvana virtana, mutta kyllä sieltä varmaan sopiva rako löytyy kun kärsivällisesti odottelee.

    jp: "Toisaalta, itse en ole taas edes kameraa ulkoiluttanut."

    No sama vika rahikaisella, nämä kuvat oli hiukan väkisin otettuja tuossa taannoin, kun ei meinannut saada itsestään oikein mitäään irti. Viime viikonlppuna oli kamera mökillä mukana, mutta aiellä se nökötti laukussa koko viikonlopun. Nähri oli pariin otteeseen lintulaudalla, mutta en jaksanut innostua/vaivautua. Ikkunan läpi kuvattuna minulla jo pari kuvaa onkin, ja pääsystä ulos kuvaamaan tuota närheä ei ollut käytännössä toivoakaan. Tai ulos olisi kyllä päässyt, mutta närhi olisi ollut tiessään jo aikaa sitten...

    No toivottavasti tässä saa itsestään jotain irti nyt viikonloppuna, jotta saisi muutamia kuvia otettua jostain...

    VastaaPoista
  3. jep, etualan korret ja puu tuovat kivaa perspektiiviä kuvaan. muuten näyttää silta vähän leijuvan avaruudessa.

    keskustelusta:
    jape: Nähri oli pariin otteeseen lintulaudalla, mutta en jaksanut innostua/vaivautua.

    vai on nähri jo niin tavallinen vieras buffetissa, ettei viitsi sen takia enää vaivautua ottamaan kameraakaan esiin laukusta!

    VastaaPoista
  4. tikka: "vai on nähri jo niin tavallinen vieras buffetissa, ettei viitsi sen takia enää vaivautua ottamaan kameraakaan esiin laukusta!"

    No tarkoitin närheä tietenkin :)

    No ei se nyt niin tavallinen ole, mutta kieltämättä sitä on tullut, aikaisempaan elämään nähden, paljon enemmän nähtyä nyt, kun tätä kuvaus hommaa on harrastanut. Ehkä siihen närheen, eikä oikein muihinkaan lintuihin, tullut niin paljoa kiinnitettyä huomiota aiemmin.

    Enemmän toki näkee noita muita lintuja, mutta on tuota närheä viime syksyn ja nyt alkuvuoden mittaan tullut noin 10 eri kertaa nähtyä.

    VastaaPoista
  5. vielä lisäyksenä, että kyllä sen närhen kuvaus vieläkin kiinnostaa, pitäisi vain päästä suoraan ulkona kuvaamaan, sisältä lasin läpi kuvauksen sijaan, ja lähempää, jotta saisi parempia kuvia. Taitaa olla vain närhi niin arka, että pitäisi olla joku pitkä zoomi jolla piilosta tähtäilisi...

    VastaaPoista
  6. hyvä jos kuvaus on avannut silmiä luonnon havainnoinnille! meillä kotona taas on aina taivasteltu kaikkia eläimiä, joten tietty rutiini niiden bongailuun on syntynyt jo lapsena.

    et ajatellut kokeilla nähren kanssa kameran virittämistä pihalle lintulaudan lähelle ja sisältä kakella laukomista? vai oliko kakesi sellainen johdollinen malli? :/

    VastaaPoista
  7. tikka: "hyvä jos kuvaus on avannut silmiä luonnon havainnoinnille! meillä kotona taas on aina taivasteltu kaikkia eläimiä, joten tietty rutiini niiden bongailuun on syntynyt jo lapsena."

    Juu, olen tyytyväinen, että viimeistään nyt on alkanut tuota luontoa, lintuja aj muitakin eläväisiä tarkkailtua eri lailla.
    Toki olisi ollut hienoa, jos tähän tarkkailuun olisi herännyt jo paljon aiemmin... mitä sitä onkaan menettänyt ja mitä olisi saanut aikaiseksi... mutta ehtihän tässä vielä.


    tikka: "et ajatellut kokeilla nähren kanssa kameran virittämistä pihalle lintulaudan lähelle ja sisältä kakella laukomista?"

    Kyllä tuotakin ole ajatellut. Närhen aikatauluista vaan ei tiedä, eikä se välttämättä joka päivä ilmesty. En tiedä riittäisikö kärsivällisyyteni pitkään kyttäykseen, mutta kyllä tuo idea on mielessä pyörinyt.

    tikka: "vai oliko kakesi sellainen johdollinen malli? :/"

    Siinä on sekä johdollinen että johdoton mahdollisuus. Langattomana pitäisi toimia kait jopa 50 - 60 m päästä.

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!