6.1.2009

Käpytikka oksallaOheinen kuva on otettu uudenvuodenpäivän aamuna. Kuvan käpytikka oli nyt vuorostaan lentänyt aamutuimaan erääseen pienehköön tuuletusikkunaan. Oli kuulemma tämän seurauksena jäänyt sitten maahan huilimaan aika toviksi. Kuulin tästä tapauksesta vasta kun tulin omasta "korsustani" aamukahville. Tällöin juurikin tämä käpytikka lennähti maasta tässä kuvassa olleeseen koivuun jatkamaan toipumista pienestä pökräystilanteesta. Otin hetimiten sitten kameran ja onnistuin muutaman kuvan saamaan, ennen kuin käpytikka katsoi tointuneensa sen verran, että lähti matkoihinsa. Normalistihan tikkaa ei pääse lähelle ollenkaan, vaan se lähtee heti karkuun, mutta nyt pystyin liikkumaan sen koivun alla, jonka oksalla tikka istuskeli. Kuten todettua ei se kauaa jaksanut katsella touhuani vaan poistui sitten aika äkkiä...

4 kommenttia:

 1. no nyt alkaa olla luontokuvaajatasoa - tarkennus silmässä ja kaikki. :) kävi kyllä satumainen munkki että sait yhytettyä tikan hetkellisesti pöllähtäneenä. noin skarppi ja varovainen lintu kun voisi muuten jäädä kokonaan haaveeksi..

  VastaaPoista
 2. Kiitos kiitos ! :)

  Tuo on aivan totta - kävi todellinen munkki, vaikkakin hieman ikävällä tavalla - mutta ilmeisesti tuo tikka selvisi törmäyksestä ilman isompia vammoja. Ei sitä ilman tuota pientä tapahtumaa olisi näin lähelle päässyt, kun se tietysti koitti olla mahdollsimman liikkumatta ja paikoillaan - näkymättömänä - tuossa oksalla.

  No jos jokin aavistuksen häiritsee, niin se on tuo ehkä hieman liian alaviisto kuvakulma. Jotenkin koitin vain mennä mahdollismman lähelle ensin jalkazoomilla, ja olin sitten melkein tikan alla koivun juurella, ja sitten objektiivin zoomi täysille, jotta saisi lähikuvan. Jos olisi ollut hieman pitempi zoomivara objektiivissa, niin olisi voinut ottaa kuvan hieman loivemmalla kuvakulmalla, mutta ihan hyvä näinkin.

  VastaaPoista
 3. Hyvä kuvahan tuo on, ei ehkä lintukirjaan kelpaisi juurikin tuon kuvalulman takia, mutta muuten oikein hyvä.

  VastaaPoista
 4. No juu, ei se lintukirjaan toki kelpaisi, paitsi omatekoiseen :)

  Onhan/olihan tuossa kuvassa aika paljon kohinaakin kun se muistaakseni ISO 800 herkkyydellä on kuvattu.

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!