11.6.2011

Utön retki, osa 3

Ohessa hieman lisää lintukuvia taannoiselta Utön retkeltä. Ilahduttavan paljon löytyi itselle uusia lintuhavaintoja, kun olen kuvia käynyt läpi. Lisäksi on ollut lintuja, jotka olen kyllä nähnyt joskus aiemmin, mutta en ole saanut kuvaa, tai niitä en yleensä vain näe kovin usein.


 Leppälintu koiras, ensihavaintoni.


 Sinirinta, ensihavaintoni.


 Pensaskerttu


 Leppälintu naaras, ensihavaintoni.

Vielä on jokunen lintukuva jemmassa Utön retkeltä. Postaan ne joskus tuonnempana, sopivassa välissä.

2 kommenttia:

 1. Sinirinnan kaulan sini paistaa voimakkaana korsien ja heinien seasta. Tarkoitus ei siis ole ollenkaan piiloutua, vaan hurmata naaraita. Sama hurmaustarkoitus lienee kaikilla lintukoirailla, kun ovat naarasta värikkäämpiä. Miten mahtaa olla, onko naaraslintuja vähemmän kuin koiraita, kun niitä pitää niin kovasti kauniilla höyhenillä houkutella? Vai onkohan asia toisin päin? Leppälintunaaras on löytänyt komean kannon, jolla lehvähtää.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi Delilah :)

  Sinirinnan sininen rinta on ainakin itseani miellyttävä ja näyttävä piirre linnussa, joka ei ole kovinkaan tavanomainen. Toisin kuin ihmisillä yleensä, on linnuilla koiraat usein koreampia kuin naaraat ja tarkoitus lienee juuri tehdä vaikutus naaraaseen tuolla ulkonäöllä.

  En osaa sanoa, onko naaraslintuja vähemmän kuin koiraita. Ei varmaankaan ainakaan merkittävästi. Se, mikä saattaa olla koiraiden koreilun syy, on se että linnut eivät ole tyypillisesti "yksiavioisia" (toki poikkeuksia on), joten joka kevät on aloitettava tuo itsensä esiin tuonti uudelleen... Lisäksi koirailla saattaa olla kierroksessa useampia naaraita, joten silloin ei kaikille koiraille sitä omaa kumppania riitä...

  Olen muuten samaa mieltä mitä sanot tuosta alimmasta kuvasta. Toki tuo leppälintunaaras on nätti, mutta tuo kanto on myös kiinnostavan näköinen ja värinen.

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!