24.6.2011

Haarapääsky

Oheiset kuvat on otettu vajaa kuukausi sitten Vanhankaupunginlahden piilokojun edustalla. Olin ollut piilokojussa katselemassa, josko kojun edustalle tulisi kuvattavaa. Ruovikosta kojua kohden lentelikin mm. monia haarapääskyjä, mutta ne ovat yleensä liian nopeita kuvattavaksi lennosta. Kun aikani kojussa oltuani olin lähdössä pois jatkamaan retkeäni, niin piilokojusta ulos tullessani huomasin oven vieressä aidalla oheisten kuvien haarapääskyn. Se pönötti pelottomasti alle 1,5 m päässä ja ryhdyin sitten kuvaamaan sitä. Totesin, että minun on itseni siirryttävä hiukan kauemmaksi, kun objektiivi (Sigma 150-500 mm) ei tarkennu noin lähelle. Onneksi haarapääsky istuskeli aidalla rauhassa hyvän tovin, joten ehdin hyvin ottaa siitä runsaasti kuvia.

Näiden kuvien myötä haluan toivottaa kaikille blogini lukijoille hyvää juhannusta ! :)

3 kommenttia:

 1. Haarapääsky ilmiselvästi tykkäsi poseerata kuvaajalle. Tiesi olevansa tervetullut; kuu kiurusta kesään......pääskysestä ei päivääkään. Hyvää juhannusta myös Sinulle, Jape.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi Delilah :)

  Todellakin, selvästi haarapääsky tykkäsi poseerata. Kelien puolesta vaikuttaisi (uutisten säätiedotusten mukaan), että ensi viikolla olisi taas oikein kesäistä keliä...

  Näin hiukan jälkijättöisesti toivon, että juhannuksesi sujui hauskoissa merkeissä, Delilah.

  VastaaPoista
 3. Kiitos, Jape. Juhannukseni sujui mukavasti. Tänä vuonna ei tarvinnut miettiä mökille viemisiä, vaan sain laiskana viettää juhlapäiviä kaupunkikodissa mukavuuksien keskellä.

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!