20.6.2011

Tämän kevään poikasia

Ohessa muutamia kuvia tämän kevään poikasista. Kuvat on otettu hiukan eri aikaan ja eri paikoissa. Ensimmäisten kahden kuvan nuori sinisorsa on kuvattu Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa. Kolmannen ja neljännen kuvien lokin poikaset on kuvattu Harakan saarella ja kuvien 5. ja 6. nokikana nuorukainen on kuvattu Vanhankaupunginlahden piilokojusta.






Harakan retki jäi tänä vuonna lyhyeksi - ainakin ekalla yrittämällä. Saaressa oli nimittäin selvästi enemmän valkoposkihanhia kuin edellisvuonna. Kaikki polut oli enemmän tai vähemmän tiukassa valkoposkihanhi urosten valvonnassa, koska olivat naaraan kanssa laatineet pesän tietysti ihan polun varteen, eikä siitä ollut juurikaan ohi menemistä. Kiertoreittejäkään ei ollut oikein vapaana, koska sellaisen löydyttyä (näin luultiin) olikin siellä lokkivartiointi...
...lokin poikanen seisoskeli tietysti keskellä polkua ja emo sitten syöksyi lähelle tulijoita kohden. Noh, pitää koittaa myöhemmin uudelleen :)

EDIT 21.6.2011: Lisään tähän alle kuvien speksit. Järjestysnumero viittaa kuviin järjestyksessä ylhäältä alaspäin. Kamerana kaikissa Sony A700.

Kuvien 1-4 objektiivi: Sigma DG 70-200mm 1:2.8 II EX APO Macro HSM
Kuvien 5-6 objektiivi: Sigma DG 150-500mm 1:5-6.3 APO HSM

Kuvausasetukset:

1. 1/800 sek., ISO400, F/4, 200 mm.
2. 1/640 sek., ISO200, F/4, 200 mm.
3. 1/500 sek., ISO200, F/4, 200 mm.
4. 1/200 sek., ISO200, F/5.6, 200 mm.
5. 1/1600 sek., ISO400, F/6.3, 500 mm.
6. 1/640 sek., ISO400, F/6.3, 500 mm.

5 kommenttia:

  1. Komeita kuvia poikasista, olis kiva ku näkyis vielä että mitä objektiivia käytät ja millä asetuksilla kuvattu.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista :)

    Olen joskus, silloin tällöin, pistänyt postauksiin esiin objektiivi- ja kuvausasetustiedot. Ne eivät yleensä ole herättäneet suurempaa mielenkiintoa, joten ne ovat sittemmin jääneet postauksista pois lähes tyystin.
    Mikäli nämä alkavat herättää mielenkiintoa, niin toki ryhdyn niitä lisäämään postauksiini.
    Lisään tähän postaukseen hetken kuluttua nuo objektiivi- ja kuvausasetustiedot joko kuvien alle, tai sitten tuonne postauksen loppuun.

    VastaaPoista
  3. Kylläpä ne ovat suloisia kaikki! Erityisen hellyttävä on tuo nokikananuorukainen. :) Pesimäaikana on aika vaarallista liikkua pesien lähellä. Hyvä että luovutit ajoissa!

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommentista Delilah :)

    Ei arvaisi pikkuruisesta nokikananapoikasesta, minkä näköinen se on isona. Sillähän on (isona) komea valkoinen (pinkki) otsakilpi, joka yhtyy vaaleaan nokkaan.

    On tietysti hyvä olla häiritsemättä pesiviä lintuja, tai lintuja joilla on pieniä poikasia. Kaikki eivät vain ole niin ärhäköitä. Valkoposkihanhet ja lokit ovat varsin ärhäköitä pesiensä ja poikastensa puolustajia, kun taas sinisorsaemo ei tunnu häiriintyvän vaikka poikasten lähellä liikkuu. Aika vapaasti saa esim. kuvata. Tilanteen mukaan tietysti pitää mennä ja luovuttaa tarvittaessa ajoissa.

    VastaaPoista
  5. Hauskoja kuvia!

    Ja kiva kuulla, että jossain on paljon valkoposkihanhipoikueita. Meillä Suomenlinnassa nimittäin on ainakin silmämääräisesti vähemmän poikasia kuin viime vuonna, ja huomattavasti vähemmän kuin toissa vuonna. Lieneekö sitten Suomenlinnan Hoitokunnan ahto toteutunut, kun ovat avoimen hanhivihamielisiä. Itse kyllä otan nurkilleni mieluummin kasan hanhia kuin suomalaisia kännituristeja.

    Hieman eksyin aiheesta... Piti siis eritoten kommentoida lystikästä nokikanaa ja onnistunutta valotusta! :)

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!