15.6.2011

Heijastuksia ja kuvajaisia

Oheinen kuvasarja on otettu Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa. Västäräkki tepasteli puutarhassa olevan altaan reunustalla edes taas ja aika ajoin tarkkaili kuvajaistaan vedestä. Hauskoja ja touhukkaita lintuja nämä västäräkit.

2 kommenttia:

 1. Kylläpäs västäräkki tosiaan pitää kuvastaan. Ottaa erilaisia poseraausasentoja kuin mannekiini. Epäileekö se mahdollisesti kuvajaistaan toiseksi tipiksi? Tarkistaa nokkaisemallakin. Onko kyse nuoresta linnusta, kun tuo pyrstön väri näyttää vaaleanruskealta eikä mustalta? Vesien äärellä näkee usein västäraäkkejä levähtämässä, vai liekö vaanivat vesimittareita ja muita ötököitä vedestä. Muuten; siihen mökkirannan pönttöön oli lopultakin ilmestynyt kirjosieppo pesimään. Poikaset ovat jo kuoriutuneet emolintujen kiireisestä lentelystä päätellen. Toivottavasti syövät hyttysiä, sillä niitä riittää.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi Delilah :)

  Todellakin, niin voi sanoa, kuten sinäkin toteat: västäräkki tuntuu pitävän kuvastaan :)

  Otin aika runsaasti kuvia tästä västäräkistä kun se tepasteli altaan reunaa pitkin aika pikän tovin ja välillä tarkkaili itseään tarkemmin heijastuksesta...tai sitten etsi syötävää, mene ja tiedä :)

  Tai voi hyvinkin olla niin, että västäräkki ajattelee, että heijatus on toinen lintu. Ihan mahdollista, luulisin.

  En osaa sanoa, onko kyseessä nori lintu. Voi hyivnkin olla, mutta ei varmaankaan vielä tämään kevään pikasia. Kuva on otettu nimittäin huhtikuun lopulla. Käsittääkseni västäräkit pesii parhaillaan, ainakin tiedän muutaman pesän, jossa on ruokinta parhaillaan käynnissä.

  Västäräkki tuntuu omienkin havaintojeni mukaan viihtyvän hyvin veden läheisyydessä. Joskus riittää pelkkä lätäkkö. Ehkäpä tosiaan taustalla on se että saavat helpoiten ruokaa siitä vesistöjen ääreltä hyönteisistä, jotka viihtyvät kosteilla paikoilla...

  Hauska kuulla, että saitte sittenkin pesijöitä siihen mökkirantanne pönttöön. Kirjosiepot on ahkeria napsimaan hyönteisiä omaksi ja poikastensa ravinnoksi, varmaan menee aika joukko hyöneisiäkin siinä urakassa :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!