6.2.2011

Kevättä odotellessa...

Kuvausilmat ei kovin kummoiset ole olleet, eikä hyviä ideoita kuvauskohteiksi tai kuvauspaikoiksi ole tullut mieleeni, niin tässä kevättä odotellessa ajattelin postata muutamia kuvia viime vuodelta, alkukesältä. Kuvissa on viime kevään lintunuorisoa ja kuvat on otettu Harakan -saarella Helsingin edustalla.


Ei kovin montaa kuukautta tarvitse ajan kulua, kun pääsee taas (toivottavasti) kuvaamaan uutta kevään linnustoa...

8 kommenttia:

 1. valoisia, lämpimiä, herkkiä kesätunnelmia täällä - taidat jo kaivata kesää ja harakkaa, mutta otetaan tosiaan se kevät ensin. :) joko kalenterissa lukee eri lintujen arvioituja saapumisaikoja?
  minulla olisi nöyränä toiveena nähdä tänä kesänä jonkun uuden lajin poikanen/poikue.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tikka :)

  No kyllä tässä jo kesää ja Harakkaa(kin) kaipaa, mutta kuten toteat, otetaan se kevät ensin. :)
  Silloin kait on mahdollisuus nähdä paljonkinlintuja, ennen kuin useat lintulajit piiloutuvat pesintäpuuhiin.

  Ei vielä lue kalenterissa eri lintujen saapumisaikoja, mutta olen katsellut Birdlifen Tiira-havaintojärjetelmästä muutamien paikkakuntien lintuhavaintoja viime keväältä, siis mitä on ilmestynyt minnekin ja mihin aikaan. Niistä voisi varmaan jotain päätellä, ehkä niitä voisi hiukan kirjoitella muistiin...

  Tuo sinun toiveesi kuulostaa hyvältä. Minä puolestani toivon, että se toteutuu :)

  VastaaPoista
 3. Onpas hellyttävää karvaturrinuorisoa. :) Mukavan valikoiman useampia lajeja olet saanut kuviin.

  Niin, on se vaan kumma, miten talvi aina pikkuhiljaa kuluu vaikka se pitkältä tuntuukin. Ei siinä niin hirveän monta kuukautta mene kun taas näitä pääsee näkemään.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Uuvana :)

  Poikaista / nuorista linnuista saa usein varsin hellyttäviä ja hauskoja kuvia, joten onpa ihme, jos en tulevana keväänä ja kesänä koita niitä taas saada kuviini :D

  Kyllä tämä talvi tästä taittumassa on, vaikka kohta, säätiedotusten mukaan, tulee taas aika kova pakkasjakso. Kaunista ja aurinkoista keliä on luvassa, mutta kylmää...

  No, muutama kuukausi vain ja tilanne on jo ihan toinen ja lintuja alkaa näkymään yhä enenevissä määrin.

  VastaaPoista
 5. Ovatpa somia nuo linnunpoikaset,niinkuin kaikki eläinlapset (lukuunottamatta käärmeenpoikasia). Minkähän linnun jälkikasvua nuo edustavat?

  VastaaPoista
 6. Pahoitteluni myöhäisestä vastauksestani, Delilah. Huomasin kommenttisi jostain syystä vasta nyt...

  En ole ihan varma kaikista linnunpoikasista, siis siitä mitä lajia edustavat.
  Ensimmäisen kuvan linnunpoikanen on ainakin valkoposkihanhi ja toisen kuvan poikanen on meriharakka. Kolmas ja neljäs kuva edustavat jotain tiira tai lokkilajia, tai sitten juuri molempia. Eli toinen on jokin lokkilajin edustaja ja toinen on tiira...
  Kaksi ekaa on melko varmoja arvioita, kolmas ja neljäs ei ihan niin varmoja...

  Kiitos kommentistasi Delilah :)

  VastaaPoista
 7. Jape, itseltäni tulee kommentti joihinkin kuviisi jälkijunassa, kun on jo uudempiakin kuvia katsottavissa. Oma syyni siis. Kiitos vastauksestasi. Itse ei juurikaan ehdi noita vesilintujen poikasia luonnossa läheltä nähdä, sillä jos lähestyy pesäpaikkaa huomaamattaankin, tulee pian äkkilähtö muihin maisemiin, kun emolinnut käyvät hyökkäyksiin pesäänsä puolustaakseen. : )

  VastaaPoista
 8. No, Delilah, ei se kommentin tulo jälkijunassa mitään haittaa. Mukava se kommentti on aina saada, vaikka hiukan myöhemminkin.

  Tuo miten pesivät linnut puolustavat pesiään ja poikasiaan, on melko tuttua minullekkin. Usein niiden pesien lähistölle ajautuu ihan huomaamattaan, eli ei edes tiedä että on pesän lähellä. Tällöin mahdollinen emojen puolustushyökkäys tulee yllätyksenä. Ei siinä juuri muuta voi kuin lähteä karkuun :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!