13.2.2011

Kevättä odotellessa 2

Pistän vielä tähän tällaisena välipostauksena yhden kuvan viime kesäkuun lopulta, Harakan-saarelle suuntautuneelta retkeltä. Tämä kuva oli ainoa, jonka sain ko. retkellä tästä linnusta onnistumaan, kun tarkennus ei meinannut millään osua kohdilleen, vaan aina  tuppasi tarkentamaan pieleen tai sitten tarkennus sahasi. Onneksi sain sentään tämän yhden kuvan pensaskertusta...


8 kommenttia:

 1. Mukava nähdä kesäistä valoa kuvissa taas vaihteeksi. Vaikka viikonloppuna oli upea kirkas talvisää, talvinen valo on niin erilaista.
  Tässä kuvassa on minusta erityisen hauskaa se, että kunlintu on asettunut tuohon putkikasvin hankaan niin siitä saa hyvän vertailukohdan linnun koolle. Huomaa heti miten pieni ja kepeä olento se on kun voi tuollaisessa paikassa istua ja kiikutella ja maailmaansa katsella. Ollapa niin pieni että voisi itsekin tuollaiseen "oksanhankaan" kesäisellä kukkaniityllä kiivetä keinuttelemaan...

  VastaaPoista
 2. Kiitos Uuvana :)

  Vaikka pidän siitä, että Suomessa on vuodenajan vaihtelut varsin selkeinä, eli että on ne neljä vuodenaikaa, alkaa näillä pakkasilla halajamaan hiukan lämpimämpiä aikoja. En kylläkään ole myöskän mikään kovan helteen ystävä, vaan sellainen kohtuullisuus on kaikessa hyvä, niin pakkasessa kuin helteessäkin.
  Tämän postauksen kuvan otto hetkellä oli muistini mukaan tällainen "täydellinen" kesäpäivä, monenkin asian suhteen, sää näistä eräänä. Lintuja oli liikkeellä myös monenlaisia ja vaikka välillä kuvaaminen tuntui haasteelliselta, on nämä muutamat onnistumiset kuitenkin palkitsevia, kuten tämä kuva tästä pensaskertusta. Sitä ei kovin usein näe, en ainakaan minä, joten mukava saada siitä kuva.

  Ajatuksesi ja kuvauksesi linnusta pienenä ja kepeänä olentona, ja siitä millaista olisi samaistua siihen ja sen maailmaan, on osuva ja sopii oikein hyvin "kuvaan" :)

  VastaaPoista
 3. oij, tästä tuli kesä mieleen erittäin vahvasti! :) aika vielä lähes täydellisesti pysähtyy kun tekee sen pienen lauttamatkan harakkaan.. sitten ei olekaan aistimaailmassa muuta kuin lämpöä, valoa, laineiden liplatusta, meren ja kasvien huumaavaa tuoksua - ja ajoittain sähinää hanhien pesistä.
  ihmeellistä miten pieniä ja täydellisiä nuo kerttusetkin ovat. kuka noita oikein valmistaa?! :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentistasi Tikka :)

  Kieltämättä, kesä on tuossa kuvassa mukana vahvasti. Samoin kuva toimii oivana muistin virkistäjänä; mieleen tulee mukavia asioita ja tuntemuksia, sieltä täältä, tuon retken tiimoilta... :)

  Jaa-a, on vaikea sanoa, kuka noita kerttusia valmistaa, mutta kuka se sitten onkin, on hänellä ollut mahtava ja hienostunut näkemys ja visio, kuin parhailla taidemaalareilla konsanaan, luodessaan tuota lintua :D

  VastaaPoista
 5. Kyllä pieni on pieni! Kuten Uuvana edellä totesi, lintusen koko tulee hyvin esiin olinpaikkansa takia. Voi vielä miettiä, miten pieni se onkaan höyheniensä alla!

  VastaaPoista
 6. Totta Delilah, pieni on pieni :)
  Tuo koiranputki(?) antaa hyvin jonkinlaista mittakaavaa.
  Noita lintuja saakin olla usein silmä kovana tarkkailemassa, jotta erottaa missä päin ne liikkuvat. Ne liikuvat kovin vaivihkaa ja ovat pieniä, joten niiden havainnointi on usein aika haastavaa. Kiva kuitenkin, että joskus näkee vilaukselta ja ehtii jopa saamaan kuvankin, jos kaikki osuu kohdilleen :)

  VastaaPoista
 7. Ihana kesäinen kuva ja pikkutirppa. Lämmittää näissä lähes 40 asteen pakkasissa. Onpa tosiaan pieni hän.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Irma :)

  Tosiaan, lämpötilaerot tuohon kesäisen kuvan tilanteeseen ja siihen, joka nyt ulkona vallitsee, on melko huima. Lienee turvallista sanoa, että lämpötilaero on jotain 60 celsiusasteen luokkaa...
  Noh, kohden kevättä mennään ja lämpötilat varmaankin kohta puolin nousevat. Sitä ennen turvaudutaan näihin kuviin ja niiden antamiin tunnelmiin :)

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!