25.2.2011

Kevättä odotellessa 3

Jälleen muistoja viime kesältä. Selasin hiukan viime kesän kuvasatoani läpi ja vielä löytyi muutamia kuvia, joita en käsittäkseni ole julkaisut ja jotka sopivat kohtuudella postattavaksi tänä ajankohtana, koska paljoa muutakaan postattavaa ei nyt ole. En selosta tässä nyt pitempään vaan laitan vain kuvat esiin...


Ensimmäisessä kuvassa baskeripäinen lapintiira vetää apetta huiviinsa ja toisessa kuvassa on ilmeisesti kivitasku lähestymislennolla kuivuneen puunoksan luokse. Mutta kuka meillä on kuvassa kolme? Onko ehdotuksia? Nejännessä kuvassa on kivitasku, ilmeisesti, aterioineen... :)

4 kommenttia:

 1. Ennen tekstisi lukemista arvailen toisen kuvan lentoonlähtevää lintua nuoreksi kottaraiseksi (kauttaaltaan rusehtava höyhenpuku), koska lintu näyttää kovin tummalta vatsapuoleltaan, kivitaskulla olisi vaalea massu. Toisaalta kuvastahan ei oikein hahmota linnun kokoa, kottaraisella ja kivitaskulla olisi kyllä kokoeroa jonkin verran.

  Kolmannessa kuvassa on nuori västäräkki, samankesäinen poikanen. Nuorilta linnuilta puuttuvat vielä aikuisten tunnusomaiset mustat kuviot.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista Uuvana :)

  Kolmannen kuvan lintua en itse olisi millään arvannut nuoreksi västäräkiksi. Minulla on vielä sen verran vähän kokemusta lintujen tunnistamisesta, että ainakin nämä nuorten lintujen asut saavat minut hämääntymään, enkä osaa juuri ollenkaan määrittää mistä linnusta voisi olla kyse.

  Harmillisesti toinen kuva on hiukan epäterävä ja vielä osittaiseen vastavaloon, joten linnun piirteistä ja väreistä ei saa oikein selvää. Ajattelin linnun olevan kivitasku, koska kuvaa zoomaamalla näyttäisi siltä, että linnulla on "naamio" eli silmiä reunustaa valkoiset viirut...
  ...voi kuitenkin olla kyse näköharhasta.
  Kottarainen on selvästi isompi lintu kuin kivitasku, mutta kuvakulma on sen verran hankala (alaviistosta edestä), että linnun koosta on vaikea sanoa mitään varmaa.

  VastaaPoista
 3. Mestarilentäjä lapintiira on tosi sankari. Käsittämätöntä, että se tosiaan jaksaa tehdä kymmenien tuhansien kilometrien muutomatkoja yli valtamerien! Kivitaskun lähestymislento -kuvassa on tunnelmaa. Ellei oksaa näkyisi, voisi kuvitella, että tipi on hyökkäämässä hätyyttelemään kuvaajaa. Tai kenties västäräkin poikasen kimppuun. Jotenkin kuvassa on uhkaavaa tunnelmaa, vaikkei oikeasti olekaan.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentistasi Delilah :)

  Olet oikeassa, lapintiira on oikea mestarilentäjä. Se on todennäköisesti kaikkein pitkämatkaisin muuttolintu ja talvehtii Etelä-Afrikan ja Antarktiksen vesillä (Lähde: Lintuopas).

  Mitä tulee kivitaskun lähestymislentoon, niin voit olla tulkinnassasi oikeassa. Kenties se onkin tulossa hätyyttelemään kuvaajaa etäämmälle, ei ollenkaan poissuljettua :)
  Ehkä vain kuvittelin, että se teki kuvaajan mieliksi näytöslentoa... :D

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!