30.11.2010

Vihervarpunen

Jälleen hiukan kesäisempiä kuvia tuosta vajaan kahden kuukauden takaa. Nämä kuvat on otettu Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa...

Nyt ei ole oikein jutun juurta enempään jutusteluun, joten laitan vain kuvat esiin...
Nämä kuvat on otettu hiukan etäämpää, joten eivät ole varsinaisia lähikuvia. Kenties olisi kävellen päässyt muutaman askeleen lähemmäksi, mutta en viitsinyt "riskeerata" vaan kuvasin niiltä sijoiltani missä olin. Kuvia on kohtalaisen reippaasti rajattu kuvankäsittelyvaiheessa.

8 kommenttia:

 1. Kylläpä lintu on tullut poseeraamaan mainiolle alustalle, oksa jäkälineen toistaa hienosti linnun omia värejä ja toisinpäin.
  Vaikkei kauaa olekaan vielä lunta ollut, niin äkkiä sitä valkeuteen tottuu: valoisan kirkkaat vihreät ja keltaiset näyttävät jo nyt melkein eksoottisilta, vaikkei niistä niin kauaa vielä ole...

  VastaaPoista
 2. Kiitos Uuvana :)

  Tuo puu, ja paikka jossa puu on, taitaa olla sinulle tuttu?

  Oksan värit sointuvat tosiaan mukavasti linnun väreihin. Onneksi tausta on sen verran sumentuntut, että siellä olevat värikkäät syksyn lehdet ei riitele pahasti linnun värityksen kanssa. Ja onhan tuossa linnun kohdalla sopivasti taustalla harmaana näkyvä sorapolku...

  Tuo on totta, että valkeuteen tottuu, mutta kiva olisi nytkin nähdä jotain väriä hankien keskellä :)

  VastaaPoista
 3. All your photos are gorgeous and of great quality ! I congratulate you for your excellent work, I liked and I'm a follower with pleasure :)

  Bye Mahon
  redcat-albumart-som.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Hi Mahon!

  I appreciate your nice and flattering comment. :)

  I checked your website and you have really good photos too.

  VastaaPoista
 5. Vihervarpusesi on hienosti valinnut istahtamispaikkansa sävy sävyyn! Taitaa torkahdella ainakin alakuvassa.

  VastaaPoista
 6. Aivan, Delilah, vihervarpunen on varsin mukavassa ympäristössä, väri- ja sävymaailmaa ajatellen :)

  Voi hyvin olla, että lintu tuossa hiukan lepäilee, kenties torkkuukin :)

  VastaaPoista
 7. Oikeastaan pidän enemmän tällaisista kauempaa otetuista kuvista, joissa on myös ympäristöä mukana. Kuten uuvanakin sanoi, linnun ja ympäristön värit käyvät hyvin yksiin.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Irma :)

  On totta, että ei lintukuvien aina tarvitse olla sellaisia, että lintu täyttää koko ruudun, vaan vähempikin riittää kyllä. Kuvasommitelmista tulee monipuolisempia, kun ottaa taustaa jne. mukaan kuviin.

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!