20.11.2010

Patsaspuistossa

Nyt on vuorossa vaihteeksi hiukan erilainen postaus kohteiden puolesta. Nimittäin nämä kuvat ovat takauma viime heinäkuulta, jolloin olin retkellä Parikkalan seudulla. Tuolloinhan minun pääasialliset kuvauskohteet ainakin tavoitteellisesti oli lintuja, mutta sattui matkanvarrelle muutakin.

Olin matkalla Parikkalan Siikalahtea kohden, kun huomasin tien varressa nähtävyydestä kertovan viitan. Sopivasti kohdalle sattui levähdysalue ja lähdin katsomaan mikä tämä nähtävyys on. Kyse oli Parikkalalaisen kansantaiteilijan Veijo Rönnkösen kodin pihapiiristä. Koko laaja pihapiiri oli täynnä Rönnkösen pääasiassa betonista tekemiä patsaita ja niitä oli varmasti usempi sata.  Suomi-palkitun ITE-taiteilijan kodin pihapiiri oli päässyt rehevöitymään, kun hän oli kuollut maaliskuussa 2010 ja kunta ei ollut ottanut hoitaakseen kunnan kannalta selvää nähtävyysvetonaulaa, mikä on aika ihmeellistä. Kiertelin pihapiirissä ja kuvailin varsin mielenkiintoisia ja omaperäisiä patsaita. Ohessa hiukan kuvasatoa ko. kohteessa käynniltäni.

Suosittelen käymään kohteessa, mikäli vain liikutte seudulla. Se on palkittu mm. vuoden 2008 kotimaisena matkailukohteena.

6 kommenttia:

 1. Elämyksellinen patsaspuisto, jossa joitakin vuosia takaperin on tullut piipahdettua. Olet kuvannut paljon sellaisia kohteita, joita en muista siellä olleen. Tuollainen puisto ja se patsaiden määrä, niitä ei lyhyessä ajassa jaksa kaikkia suodattaa.
  Toivotaan, että puiston kunnossapidosta vastataan, sehän on kansallisaarre, joka tunnetaan myös rajojen ulkopuolella.

  Näistä kuvista nautti, kiitos sinulle.

  VastaaPoista
 2. Jänniä ja hienoja patsaita, sekä tasapainoinen kuvasarja. Paitsiko kaksi ensimmäistä kuvaa ovat mielestäni hieman tärähtäneitä. Mutta jos oikein tulkitsen tämä on tämmöinen esittely kuvasarja tosta puistosta vai olenko väärässä ?

  VastaaPoista
 3. Mukava, että laitoit meidän ihmeteltäväksemme tämän patsaspuiston kuvat. Ehkä joku muukin huomaa poiketa edesmenneen ite-taiteilijan puistoa katsomaan, ennenkuin se piiloutuu kokonaan luonnon kätköihin. Kuva siniasuisesta lapiomiehestä kivellä istumassa on mukava. Ehkä siksi, kun patsas on niin luonnollinen.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentista Pehmyt piirto :)

  Tuo Veijo Rönkkönen oli todella tuottelias. Viimeisenä kesänäänkin hän teki erään lähteen mukaan 15 patsasta. Kaiken kaikkiaan patsaita taisi olla noin 500. Ei niitä tosiaan kerralla jaksa ja voi suodattaa, mutta näin myöhemmin voi kuvista katsella näitä ja muistella mitä siellä oli. Minulla on enemmänkin kuvia, kuin vain nämä mitkä laitoin esiin. Tähän yhteen bloggaukseen ei vain kauhean isoa kuvamäärää ole järkevä laittaa.

  Toivotaan, että patsaspuisto säilyy kunnossa ja avoimena yleisölle jatkossakin.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommentistasi Sam! :)

  Olet oikeassa. Tämä postaus ja kuvat ovat vain tällainen "matkakertomuksen" osa ja tarkoitettu esittelemään tuota puistoa. Kuvat sinällään eivät ole, eikä pyrikään olemaan, mitään erityisiä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentistasi Delilah :)

  Toivotaan, että tuo puisto säilyy ja että mahdollismman monin löytää tiensä siellä käynään. Se kannattaa, mielestäni.

  Olet oikeassa, tuo sininen lapiomies on hyvin luonnollinen ja osopii tuohon kivelle "kuin valettuna" :)

  Lisäksi pidän "Väinämöisestä" ja tanssivasta neitsyestä. Myös tuo puna-asuinen istuva harpunsoittaja on hieno.

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!