27.11.2010

Töyhtötiainen 2

Hiukan köyhää aikaa nyt uuden kuva-aineiston kannalta. Samat aiheet toistuu, joskin kuvat on tuoreempia. Nämä kuvat on otettu viime viikonloppuna ja ovat hiukan parempia, mielestäni, kuin ensimmäisen tämän syksyn töyhtötiaispostaukseni kuvat.

Kuvauksessa käytetty salamaa apuna.

12 kommenttia:

 1. ohhoh, huomattavan hyviä ja luonnollisen näköisiä salamakuviksi! talvi ei taidakaan olla aivan menetettyä aikaa lintukuvauksessa. :) onko salamatehoa laskettu vai miten olet toiminut tällä kertaa?

  VastaaPoista
 2. Nauratti :-D Mikä pönäkkä fiftari ! (Huomaathan, etten näe kuvissasi yhtään mitään tekniikkaa, pelkkiä fiiliksiä. :-))

  VastaaPoista
 3. Hyviä kuvia. Varsinkin tuo kolmas ylhäältä oli hauska, kun lintu tuijottaa suoraan sen näköisenä, että mitäs mua kuvailet :-)
  t. Käpytikka

  VastaaPoista
 4. Kiitos kiitos Tikka! :)

  Ei talvi tosiaan aivan toivoton ole lintujen kuvauksen kannalta. Tästä töyhtötiaisesta tuntuu nyt tulleen minulle aika tavanomainen kohde. Tänäänkin pääsin sitä kuvaamaan varsin runsaasti. Myöskin närhen näin taas, mutta se on niin arka, että sitä ei tunnu pääsevän kuvaamaan ulkona. Tämä töyhtötiainen sen sijaan antaa tulla aika lähelle, mitä nyt hiukan vaihtaa paikkaa pensaassa, jotta hiukan joudun hangessa tarpomaan pensaan ympärillä :)

  Edellisestä salamapostauksesta poiketen näiden kuvien ottohetkellä oli valoisampaa, kun oli hiukan lunta jo maassa. Nyt en käyttänyt positiivista salamakompensaatiota ollenkaan. Suljinnopeuden laitoin "maksimiin" nyt (1/200 sek.), jotta liike-epäterävyyden mahdollisuus vähenisi. Aiemmalla kerrallahan minulla oli suljinnopeus 1/160 sek. Herkkyyden laskin nyt ISO200:aan, kun viimeksi se oli ISO400. Aukkoa säätelin f/3.5-f/4 välillä. Ei kovin isoja muutoksia, mutta jotain kumminkin.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommentistasi Justiina :)

  Ei kuvissa tarvitsekaan teknikkaa nähdä. Tekniikka on keino ja väline. Tunnelma ja fiilis on ne olleellisemmat, joita monista kuvista halutaan välittyvän. Jos ne välityy, niin silloin kuva toimii. Eri ihmiset näkevät kuvissa erilaisia asioita. Tärkeintä on, että kuva puhuttelee katsojaansa jollain lailla. :)

  Töyhtötianen on hauska lintu seurata :D

  VastaaPoista
 6. Kiitos käpytikka :)

  Kolmannessa kuvassa on juuri tuota henkeä mitä kommentissasi mainitset :)

  Onneksi nuo töyhtötiaiset vaikuttavat varsin ystävällisiltä linnuilta kuitenkin :D

  VastaaPoista
 7. Oletpas onnekas kun jo toistamiseen pääsit tätä pientä aarretta kuvailemaan. Töyhtötintti kuuluu niihin lajeihin joita täällä kaupungissa eniten kaipaan.

  Viimeinen kuva on mainio potrettikuva, kävisi tintin käyntikortista.
  Toiseksi alin tuijotuskuva on tosiaan hauska.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommentistasi Uuvana :)

  No minulla taitaa olla enemmänkin tuuria tuon töyhtötiaisen kanssa, kun viime viikonloppunakin sitä näin runsaasti. Tuntuu siltä, että siitä on nyt tänä talvena tullut vakivieras mökkimme lintulaudan ympäristössä.

  Tämä töyhtötintti on näyttävä ja persoonallisen näköinen. Siitä on helppo pitää! :)

  VastaaPoista
 9. Hienoja kuvia. Olen nähnyt töyhtötiaisen vain yhden kerran, silloinkin metsän siimessä paikassa, jossa ei valo ei riittänyt kuvan ottamiseen. Hauska kuvauskohde jos sattuisi näkemään paremmassa paikassa.

  VastaaPoista
 10. Kiitos kommentista Sakari! :)

  Minullekaan töyhtötianen ei aiemmin ole juurikaan näyttäytynyt, mutta nyt tänä syksynä olen nähnyt sitä useasti viikonloppuisin ja kohtalaisen läheltä vielä. Tosiaan, hauska ja kiinnostava kuvauskohde!

  VastaaPoista
 11. Hienoja talvisia kuvia. Olet hyvin onnistunut salaman kanssa saamaan melko luonnollisen taustan kuvaan.

  VastaaPoista
 12. Kiitos Sam! :)

  Harjoittelulla saa tulosta, ainakin jonkinlaista :D

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!