28.10.2009

Lähikuvassa AmiraaliperhonenKuva on kuvattu eräällä niityllä, elokuun alkupuolella, iltapäivällä noin puoli viiden aikoihin. Oli jo hieman hämärää, josta johtuen jouduin käyttämään ISO400 herkkyyttä, joka taitaa hiukan kuvassa kohinana näkyä. Zoomi taas maksimissaan (250 mm) ja aukko suurimmillaan f/6.3, silti taas joutui aika paljon rajaamaan, että tästä kohteesta saisi hiukan paremmin selkoa.

Kuvaussuunta oli itselleni sinänsä mieluisa - silmästä silmään - mutta olisi pitänyt päästä lähemmäksi. Jouduin jäämään hiukan liian kauas. Olisin halunnut saada perhosen päänseudun paremmin ja isompana esiin. No tämä vaatisi jo sitä oikeaa 1:1 makro-objektiivia varmaan. Lisäksi näyttäisi siltä, että tarkennus ei ole ihan pysynyt paikoillaan. Suljinnopeus oli 1/400 sek., joka ei ole aivan riittävä pysäyttämään esim. kuvaajan heilumista tuolla maksimi zoomilla...

2 kommenttia:

 1. Hyvä kuva se on, ei sitä insinöörin tarkkuudella tarvitse arvioida!

  Nyt ei enää näy ainoatakaan lentävää niityillä eikä metsissä. Kyllä keväällä taas maittaa kärpäsenkin kuvaminen, kun se herää talviuniltaan.

  VastaaPoista
 2. No ei tarvitse ehkä arvoida insinöörin tarkkuudella. Kohina tosin on sellainen, joka häiritsee usein ja se onkin kamerani heikoin lenkki. En vain mahda mitään sille, että arvioin valokuvausta myös sekä kuvaus- että välineteknisenä suorituksena - mitä olisin voinut tehdä paremmin ja mitä se olisi vaatinut minulta ja kalustoltani.

  Kun nyt mainitset kärpäset, niin sen tapaisia kuvia on minulta vielä tulossa, viime kesän saaliina. Nyt on tosiaan ollut kuvauspuuhat minulla aika lamassa, kun on ollut huonot ilmat ja hiukan inspiraatiokin pois. En ole kameraa juurikaan ulkoiluttanut. Ja jos vanhat merkit pitää paikkaansa, ei kuvaus mahdollisuudet/motivaatio tästä pariin kolmeen kuukauteen ainakaan parane, joten täytyy turvautua varmaan kertyneeseen (tosin pieneen) kuvavarastoon, ja/tai pitää jossain välissä bloggaustauko.

  No tulisi edes sinitiasia tai muita pikkupalleroita joita kuvata, ne on aika hellyttäviä, useimmiten.

  VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!