10.10.2009

Joutsenten muutto 

 

 

Sain hiljattain vinkin, että pellolla, jolla olen aikaisemminkin kuvannut joutsenia, on nyt noin parikymmentä joutsenta pitämässä taukoa muuttoreissullaan. Lähdin paikalle katsomaan, josko saisin otettua niistä jokusen kuvan.

Kun tulin paikalle, niin joutsenista oli osa jo lähtenyt jatkamaan matkaa.. Jäljellä oli noin kymmenkunta joutsenta, joista osa on nyt vain rajautunut näihin kuviin. Lisäksi jäljelle jääneet joutsenet olivat siirtyneet kauemmaksi pellolla, joten jouduin hieman kiertelemään, jotta pääsin autolla hieman lähemmäksi. Toki jouduin vielä hyvän matkaa menemään sänkipeltoa pitkin jalan, kameran ja jalustan kanssa.

Pysähdyin aina aika ajoin ottamaan kuvia, jotta saisin edes muutaman kuvan. Sitten hivuttauduin hieman lähemmäksi. Jokusen kuvan sainkin otettua, kunnes joko joutsenet vain päättivät lähteä jatkamaan matkaa, tai ne totesivat, että tulin liian lähelle (en ollut kyllä kovinkaan lähellä, mutta joku raja joutsenillakin kait on). En ollut varautunut joutsenten yllättävään lähtöön ja siinä sitten tumpuloin ja sähläsin kameran kanssa. Käänsin mm. vahingossa aukkoa pienemmälle, jolloin suljinnopeus hidastui, vaikka hyödyllisempää olisi ollut kääntää aukkoa isommalle, jotta suljinopeudet olisivat nopeutuneet ja linnut pysähtyneet lentoon paremmin. No ei voi mitään.
Ihan kohtuullisesti onnistuivat lentokuvatkin, vaikka hieman niihin liike-epäterävyyttä tulikin. Lisäksi en saanut siinä tohinassa jatkuvaa tarkennusta päälle, vaan nämä on kuvattu yksittäiskuvien tarkennuksella.

2 kommenttia:

  1. Tuo alin joutsenten lentokuva on hieno. Muoto ja värit ovat sopusoinnussa ja lentolinja jännittävän alhaalla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Iines kommentista ja arviosta
    :)

    Alin on itseänikin miellyttävä, mutta jotenkin pidän vielä enemmän toka ylimmästä, jossa linnut lentää lähtökiidon jälkeen vielä lähellä sänkipeltoa...

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!