17.10.2009

Kuningasmerikotka 

Onnistuin bongaamaan...
...no okei, Korkeasaaren häkissä, oheisten kuvien komean Kuningasmerikotkan :)
Oli kooltaan vaikuttava, pituutta noin 100 cm. Lisäksi nokka ja kynnet näyttää vaarallisilta, en uskaltautuisi samaan häkkin ko. linnun kanssa. Tietolähteiden mukaan tämä on painavin kotkalaji, mutta muilta mitoiltaan merikotkaa vastaava. En osaa itse arvoida onko, kun en merikotkaakaan ole kait livenä nähnyt. Mutta yhtä kaikki, tämä kuningasmerikotka oli isokokoinen. Näitä oli kaksi kappaletta Korkeasaaressa, ja ne oli ilmeisesti pantu esille tänä keväänä, kun niiden uusi majapaikka oli valmistunut Korkeasaareen Karhulinnan viereen. Nämä kuvat on otettu nyt kesällä, heinäkuun lopussa.

2 kommenttia:

  1. Juu. On kyllä vaikuttavan näköinen siivekäs. Itsekin näin ko. pariskunnan tänä kesänä eikä todellakaan kiinnostaisi kohdata niitä taisteluaseita missään ilman häkin suojaa.

    VastaaPoista
  2. Jep, vaikka lintu painaa kait noin 10 kg, on nuo kynnet ja nokka julman kokoiset. Niillä kun nokkaisee tai tarraa kiinni voi tehdä aika kipeää...

    VastaaPoista

Vaikka Anonyymi -kommentti mahdollisuus on olemassa, niin ole hyvä ja käytä mielummin Nimi/URL -vaihtoehtoa sekä itsesi yksilöivää nimimerkkiä. Kiitos!